Verdonck, Klooster & Associates lanceert VKA Interim Management

08 december 2017 Consultancy.nl 4 min. leestijd

Verdonck, Klooster & Associates (VKA) heeft een interim-management praktijk gelanceerd. Het nieuwe kantoor is ontstaan uit de volledige integratie van Management in Motion in VKA.

In februari dit jaar kondigde Verdonck, Klooster & Associates aan dat het een strategische samenwerking had gesloten met interim, programma- en projectmanagementbureau Management in Motion (MIM). Destijds benadrukte Marc Gill’ard, directeur van VKA, dat indien alles naar tevredenheid zou verlopen, VKA tegen het eind van 2017 een volledige overname van MIM zou nastreven.

Gisteren maakten VKA en MIM gezamenlijk bekend dat het nu inderdaad zover is: “In de achterliggende periode zijn de eerste positieve ervaringen opgedaan en goede resultaten geboekt in opdrachten voor opdrachtgevers van VKA en Management in Motion. Daarom integreert VKA nu de volledige activiteiten van Management in Motion.” Als onderdeel van de integratie zal Management in Motion voortaan verdergaan onder het merk VKA Interim Management.

Met de krachtenbundeling voegt VKA een netwerk van zo’n 150 zelfstandige interim- en programmamanagers toe aan zijn team van ongeveer 150 professionals. “Met deze uitbreiding kan VKA haar opdrachtgevers nog beter ondersteunen om te zorgen dat ICT doet waar het voor is bedoeld: het leven makkelijker maken met slimmere, efficiëntere en snellere oplossingen,” aldus Gill’ard.

Verdonck, Klooster & Associates lanceert VKA Interim Management

Ook levert de stap VKA een schaalvergroting op, waardoor het in staat wordt gesteld zijn realisatiekracht bij grote opdrachten te verbeteren, terwijl het er ook voor zorgt dat het adviesbureau uit Zoetermeer zijn rol als trusted advisor verder kan uitbreiden. Opdrachtgevers zijn in toenemende mate op zoek naar externe krachten die hen kunnen ondersteunen bij hun volledige keten aan vraagstukken, van strategie tot advies en uitvoering. Gill’ard: “We zien een ontwikkeling dat transities die gericht zijn op blijvende verbetering bij de meeste organisaties steeds complexer worden. Deze transities vragen om een multidisciplinaire aanpak. Door de overname kunnen we sneller schakelen en een grotere verantwoordelijkheid nemen in de advisering én uitvoering.”

Voor Management in Motion, dat eind 2008 werd opgericht door Herman Waijers en Ries Bode, biedt de bundeling met VKA zijn interim-managers zowel meer continuïteit als de mogelijkheid het aantal inhuurklussen dat ze verrichten op te schroeven. VKA heeft bijvoorbeeld mantelovereenkomsten met meer dan 100 overheidsorganisaties, waaronder de ministeries van Buitenlandse Zaken en het Centraal Justitieel Incasso Bureau, Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties en het ministerie van Economische Zaken. Onder VKA’s opdrachtgevers uit de private sectorbevinden zich ABN AMRO, Bol.com, KPN en PostNL.

Ries Bode, de directeur van Management in Motion die binnen de nieuwe combinatie is benoemd tot het hoofd van VKA Interim Management, reageert enthousiast op de fusie met VKA: “De strategische samenwerking heeft in de afgelopen periode aangetoond dat we samen succesvol kunnen optreden naar onze opdrachtgevers. Door de verdere samenvoeging van onze bedrijfsactiviteiten kunnen we nog effectiever optreden.” Hij voegt toe verheugd te zijn de samenwerking voort te zetten: “Ik kijk ernaar uit om hiermee onze dienstverlening te continueren en verder te verbreden.”

Consultancy en interim management

Met de fusie wordt VKA het zoveelste consultancybureau dat de wereld van interim-management betreedt. Door aan de capaciteit te werken wordt er executiekracht gecreëerd: adviseurs zijn enerzijds een groeiende markt aan het verkennen, anderzijds stelt het hun in staat hun portefeuille te verlengen om langer aan boord te blijven bij een klant, terwijl deze op zijn beurt meer toegevoegde waarde geleverd krijgt. Veel van de grootste adviesbureaus van het land beschikten al over interim-takken, zoals Berenschot, BMC, Boer & CroonRGP en Twynstra Gudde, terwijl meer recentelijk ook spelers als Rijnconsult, Goudsteen & Company (‘Gouden Gasten’), House of Performance (‘Managed by House of Performance’) en SeinstravandeLaar (‘GNGMKRS’) zich op de interim-markt hebben gestort.

Gerelateerd: Rijksuitgaven aan interim management stabiel op €15,5 miljoen.