Arjan van Venrooy volgt Marc Gill’ard op in directie van VKA

17 februari 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Arjan van Venrooy is toegetreden tot de directie van Verdonck, Klooster & Associates (VKA). Hij neemt het stokje over van Marc Gill’ard, die maar liefst tien jaar leiding gaf aan het adviesbureau voor de publieke sector.

Met de keuze voor Van Venrooy kiest VKA voor een goede bekende aan het roer. Van Venrooy is al bijna twintig jaar werkzaam voor het bureau uit Zoetermeer, en gaf de afgelopen jaren leiding aan de snelgroeiende Data & Artificial Intelligence-praktijk.

Gedurende deze tijd heeft Van Venrooy diverse onderzoeken, adviestrajecten, programma's en organisatieveranderingen geleid op het gebied van digitale transformatie, datagedreven werken, ketensamenwerking en informatiemanagement, vooral in de publieke sector en het onderwijs.

Erik van Zegveld, Arjan van Venrooy en Marc Gill’ard

Samen met Erik van Zegveld geeft Van Venrooy nu leiding aan een team van ruim 150 professionals.

VKA richt zich op strategische ICT-projecten. Tot de klantenkring van het bureau behoren onder meer ministeries, zelfstandige bestuursorganen, provincies, gemeenten en (semi-) publieke instellingen als zorg- en onderwijsinstellingen en waterschappen. Het bureau heeft raamovereenkomsten met meer dan 100 organisaties binnen het publieke speelveld.

In een persbericht laten Van Zegveld en Van Venrooy weten dat ze VKA samen naar “de volgende stap in haar ontwikkeling” willen nemen. “Klanten vragen ons steeds meer om als meerjarige strategische partner hun digitale transformatie te begeleiden. We zien volop kansen in de markt om verder te groeien.”

VKA zal hierbij nauwer gaan optrekken met de andere bureaus binnen de Highberg Group. Deze groep werd in 2021 gevormd door de krachtenbundeling tussen Blinklane Consulting (inclusief dochter Gladwell Academy) en Verdonck, Klooster & Associates. In de tussenliggende periode heben ook House of Performance, AgilityMasters, en AnalitiQs zich bij het collectief gevoegd.

Highberg Group heeft – met de steun van private equity-partner Auctus Capital – de ambitie om uit te groeien tot een leidende speler in transformatieconsulting, zowel in Nederland als in Europa. VKA is de trekker van deze ambitie in de publieke sector.

Voor Marc Gill’ard komt met deze stap een einde aan een periode van 24 jaar bij VKA. “Ik heb er alle vertrouwen in dat Erik en Arjan VKA samen naar een mooie toekomst zullen leiden”, laat hij weten.