Erik van Zegveld volgt Joost Beukers op in directie van VKA

03 januari 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Na twaalf jaar directeur van Verdonck, Klooster & Associates te zijn geweest, heeft Joost Beukers het leiderschap overgedragen aan Erik van Zegveld, die per 1 januari 2019 tot de directie van het adviesbureau is toegetreden.

Het was 2007 toen Joost Beukers de rol van bureaudirecteur binnen Verdonck, Klooster & Associates (VKA) op zich nam. Twaalf jaar daarvoor startte Beukers bij het bureau, om nu, ruim twintig jaar later, zijn bestuursfunctie neer te leggen om zich weer volledig te kunnen richten op advieswerkzaamheden voor klanten. Marc Gill’ard, Partner bij VKA, geeft aan: “Joost heeft met zijn tomeloze energie en inzet 12 jaar lang leiding gegeven aan VKA en daarmee geholpen om VKA te laten groeien tot wat het nu is: een toonaangevend adviesbureau.” 

Verdonck, Klooster & Associates zag het levenslicht in 1985, toen Wim Verdonck vaststelde dat het tijd was voor een volgende stap in zijn carrière. Samen met Koen Klooster werd besloten een kantoor in Zoetermeer te openen; Verdonck, Klooster & Associates (VKA) was geboren. De afgelopen ruim dertig jaar is het adviesbureau trouw gebleven aan zijn ‘roots’: VKA is nog altijd gevestigd in Zoetermeer (het kantoor is gevestigd aan de Baron de Coubertinlaan) en het bureau richt zich nog immer op strategische projecten met ICT en het publieke domein als belangrijke focus. 

Tot de klantenkring van het bureau behoren onder meer ministeries, zelfstandige bestuursorganen, provincies, gemeenten en (semi-) publieke instellingen als zorg- en onderwijsinstellingen en waterschappen. VKA helpt klanten met consultancy, implementaties, interim en training, en mag zich bij meer dan 100 organisaties preferred supplier noemen voor strategisch IT-advies en projectmanagement. Zo behoort VKA tot een van de vijf partijen die de overheid mag voorzien van IT advies op het op het allerhoogste niveau (IASA2016 mantelcontract), tot de Tweede Kamer aan toe. 

Marc Gill’ard, Erik van Zegveld, VKA

De opvolger van Joost Beukers, Erik van Zegveld, werkt al bijna twintig jaar bij het bedrijf. De afgelopen jaren heeft hij interim-management en programma-management rollen vervuld bij klanten van VKA. Daarnaast geldt hij als kennisleider op verschillende thema’s – “de ontwikkelingen rondom artificial intelligence volg ik op de voet”, aldus de kersverse directeur. Net als Gill’ard, zal Van Zegveld zijn tijd verdelen tussen leidinggeven aan het bureau en de mensen enerzijds en het uitvoeren van projecten voor klanten anderzijds. “Ik neem de leiding daar waar nodig is en geef mensen de ruimte waar het kan”, zo omschrijft Van Zegveld zijn leiderschapsstijl.

Samen met Gill’ard heeft hij van het partnerteam – dat verder bestaat uit André Hendriks, Berthold Konijn en Frank van Vonderen – de taak gekregen om VKA verder te laten groeien, en tegelijkertijd de hoge klantwaardering (gemiddelde score van 8+ op een schaal van 10) te behouden. Het adviesbureau, dat sinds 2010 lid is van de Raad van Organisatie Adviesbureaus (ROA), is gegroeid van ongeveer 140 medewerkers in 2016 naar 180 professionals vandaag.

Over zijn nieuwe functie zegt Van Zegveld: “Onze maatschappij verandert razendsnel door alle technologische vernieuwingen. Ik kijk er naar uit om vanuit een leidinggevende rol zowel onze klanten hierover van goed advies te voorzien als ons bureau continu aan te passen aan deze veranderingen.” Hij voegt toe dat hij er naar uitkijkt om samen te werken met de circa 180 collega’s bij VKA: “Werken bij VKA betekent voor mij werken met slimme collega’s aan telkens andere uitdagingen. Je wordt altijd scherp gehouden binnen een veilige en inspirerende omgeving.”

Gerelateerd: Verdonck, Klooster & Associates lanceert VKA Interim Management.