Salarisonderzoek

Om inzicht te krijgen in de arbeidsvoorwaarden in de Nederlandse consultingindustrie, voert Consultancy.nl samen met de HRM-praktijk van zakelijk dienstverlener Berenschot onderzoek uit naar de primaire arbeidsvoorwaarden (o.a. vast salaris, dertiende maand en bonussen) en secundaire arbeidsvoorwaarden (o.a. vakantiedagen, overurenbeleid, leaseregelingen, openbaar vervoerbeleid, enz) van consultants.

Consulting Salary Survey 2017

Meer dan 700 consultants werkzaam in de Nederlandse adviesbranche – verspreid over alle sectoren en vakgebieden – hebben deelgenomen aan de 2017-editie van het onderzoek. Naast het leveren van inzicht in de salarissen en secundaire voorwaarden, kijkt de 'Consulting Salary Survey' studie tevens naar de baantevredenheid, work-life balans, verwachtingen voor de arbeidsmarkt, de redenen waarom consultants hun baan houden/opzeggen, evenals naar een verzameling van andere HR thema’s.

Bekijk het onderzoek via onderstaande SlideShare presentatie of download het rapport via deze link.

Salarisonderzoek 2013

Ook in 2013 deed Consultancy.nl samen met Berenschot onderzoek naar arbeidsvoorwaarden en human capital trends in de Nederlandse consultancymarkt. Aan de survey deden meer dan 700 consultants mee, werkzaam in alle sectoren en vakgebieden binnen de branche. De studie geeft inzicht in salarissen, bonussen en overige secundaire voorwaarden, en neemt verschillende HR thema's onder de loep. 

Bekijk het onderzoek via onderstaande SlideShare presentatie of download het rapport via deze link.

Gerelateerd:
Salarisbevriezing voor eenderde management adviseurs
Helft consultants rijdt Volkswagen, Audi en Renault

De volgende editie van de 'Consulting Salary Survey' wordt in 2018/2019 uitgebracht.