Christian Verhagen partner bij Verdonck, Klooster & Associates

25 april 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Verdonck, Klooster & Associates (VKA) heeft Christian Verhagen gepromoveerd tot partner.

De kersverse vennoot werkt sinds 2013 bij het strategisch adviesbureau voor IT-vraagstukken. Hij richt zich op de digitale transitie van de publieke sector en de omslag naar datagedreven werken, met bijzondere aandacht voor data en kunstmatige intelligentie.

“Ik help organisaties met het krijgen van grip en halen van waarde uit data, rekening houdend met (wettelijke) kaders, zoals privacy, verantwoord datagebruik en data-ethiek”, aldus Verhagen. “Ik ben trots en enthousiast om mijn rol te continueren als partner en mee te bouwen aan de verdere groeiambities van VKA.”

Christian Verhagen, Partner, VKA

In zijn nieuwe rol krijgt Verhagen de opdracht mee om de banden met Highberg Group aan te halen en gezamenlijk een internationale datapropositie in de markt te zetten. “Samen met de andere partners binnen Highberg (BlinkLane Consulting, House of Performance, AgilityMasters, AnalitiQs en Schickler Consulting) kunnen we onze opdrachtgevers helpen in het adviseren over en realiseren van hun ambities op het gebied van digitalisering en duurzaamheid.”

“Vanuit Europa zien we veel aandacht en versnelling hiervoor, al dan niet ondersteund of afgedwongen door Europese wetgeving. Dit biedt kansen, maar gaat ook niet vanzelf. De komende jaren is er dus veel werk aan de winkel om al deze ambities in goede banen te leiden. Hier zet ik mij graag voor in!”

In dit kader is Verhagen een van de trekkers van de ‘European Office’, waar opdrachtgevers terecht kunnen met hun vragen over de versnelling die de EU wil aanjagen op het gebied van digitalisering en duurzaamheid.

Naast zijn rol als consultant bij VKA is Verhagen een graag geziene presentator op congressen, host van de Nationale Data Podcast en auteur. Zo verscheen van zijn hand ‘Het Profiling kookboek’. “In het boek beschrijf ik hoe data analytics en risicoprofielen ingezet kunnen worden om de publieke sector vooruit te helpen”, aldus Verhagen.

Voordat hij zich een decennium geleden aansloot bij VKA werkte Verhagen voor consultantsbureaus O&I en Atos Consulting. Hij is in het bezit van een executive master in Management Consulting van de VU Amsterdam en behaalde eerder een master in International Public Management and Public Policy aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.