UWV kiest acht partijen voor strategische adviesdiensten

09 januari 2023 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Het UWV heeft acht partijen geselecteerd als partners voor strategische adviesdiensten. Het inhuurcontract heeft een waarde van €45 miljoen over een looptijd van vier jaar.

De acht geselecteerde partners zijn Atos, de Big Four-kantoren EY, Deloitte en KPMG, Gartner, McKinsey & Company, Gupta Strategists en de combinatie van PA Consulting en Verdonck, Klooster & Associates.

Het Europese aanbestedingstraject kon – niet geheel verrassend – rekenen op veel interesse vanuit de markt. 22 bureaus hadden hun pitch ingestuurd voor de opdracht, waarbij het UWV de winnaars selecteerde op basis van criteria zoals prijs-kwaliteit, trackrecord, plan van aanpak en capaciteiten.

UWV kiest acht partijen voor strategische adviesdiensten

De geselecteerde partijen gaan de komende periode het UWV helpen met het vormgeven van digitale strategieën, het lanceren van vernieuwende technologieën en het ontwerpen van veranderingen in bedrijfsprocessen die zich onder andere door digitalisering aandienen.

Het UWV kan onder de mantelovereenkomst de adviesbureaus ook vragen om te ondersteunen bij de implementatie die volgt uit een uitgebracht strategisch advies.

Bij het UWV werken zo’n 20.000 mensen. Daarmee is de uitvoeringsinstantie een van de grotere werkgevers binnen het publieke domein. Veruit het grootste deel van de inhuuruitgaven van het UWV wordt besteed aan IT-professionals.