UWV kiest vijf partijen voor IT-mantelcontract van €150 miljoen

03 mei 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd

Het UWV heeft na een Europese aanbesteding vijf voorkeursleveranciers gekozen voor de komende vier jaar. Het megacontract heeft een totale waarde van bijna €150 miljoen.

De komende jaren staat het UWV voor een grote digitaliseringsopgave. Het zelfstandig bestuursorgaan van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid zorgt onder meer voor de uitvoering van allerlei werknemersverzekeringen (WW, WAO, WIA, de Ziektewet) en voor het faciliteren van werkzoekenden naar nieuw werk.

Tijdens de coronacrisis kwam daar nog een grote taak tussen: het uitvoeren van corona steunmaatregelen zoals de NOW-regeling. Door middel van digitalisering en slimme analytics kan het UWV deze taken beter en effectiever uitvoeren. De efficiencywinst kan vervolgens worden gebruikt om mensen vrij te spelen voor meer persoonlijk contact met werkzoekenden – een van de belangrijkste doelstellingen van het bestuur.

UWV kiest vijf partijen voor IT-mantelcontract van €150 miljoen

Met tientallen IT-projecten die momenteel lopen – waaronder het megaprogramma ‘IV-transitie’ (dat moet zorgen voor een compleet nieuwe inrichting van de informatievoorziening) – maakt de dienst zich klaar voor de digitale toekomst. Het UWV wordt hierin ondersteund door een flexibele schil van externe IT-specialisten.

Voor deze inhuur wendt het UWV zich tot een select aantal leveranciers in de markt. Voor de komende vier jaar zijn dat Between (onderdeel van HeadFirst Groep), Braincap, De Staffing Groep (recent ingelijfd door Zwitsers), FlexValue en Yacht (onderdeel van Randstad). 

Zij kwamen uit een aanbesteding als beste uit de bus, en hebben afgelopen week de mantelcontracten ondertekend met leidinggevenden en inkopers van het UWV. Als onderdeel van de overeenkomst leveren de vijf partijen IT-professionals op detacheringsbasis en verzorgen ze de inzet van zelfstandige professionals. 

Ook verzorgen de externe dienstverleners de bijbehorende afhandeling van de administratie, contracten en financiën. Het contract heeft een waarde van €36 miljoen per jaar, wat neerkomt op €144 miljoen voor de vierjarige contractperiode. 

“Het betreft ons tweede opeenvolgende raamcontract met het UWV, een mooie blijk van waardering voor De Staffing Groep en alle betrokken professionals!”, aldus Peter Gram, Business Unitmanager Staffing Services. 

Vincent van der Mark, CFO van Between, zegt over de gunning: “In de afgelopen jaren hebben wij IT-professionals aan UWV geleverd, die aantoonbaar beschikken over up-to-date kennis en vaardigheden behorende bij het vakgebied van de opdracht en deze kennis en vaardigheden effectief toepassen. We zetten vol trots en energie onze dienstverlening voor deze opdrachtgever voort.”

Ook met BrainCap kiest het UWV voor een vertrouwde leverancier. “Al meer dan 10 jaar maakt het UWV gebruik van de door ons aangeleverde professionals, waardoor we onze ruime ervaring aantonen als het gaat om het vinden van de juiste match. We zijn trots dat we ook de komende vier jaar samen met onze partner KBenP en onze andere leveranciers het UWV kunnen ondersteunen”, zegt Frank Harmelwaard.

Voor de levering van IT-professionals werkt FlexValue samen met de specialistische partners HCS Company, ilionx, 4-Rest, KZA, Linden-IT en Navara.