Detacheerder De Staffing Groep krijgt Zwitserse aandeelhouder

15 april 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Een van de grotere detacheerders van ons land – Staffing Enterprises – heeft een nieuwe eigenaar: het Zwitserse corporate finance-bureau en investeerder Axiom Partners.

De Staffing Groep is de holding boven de labels IT-Staffing, KwiiK, People for Office en Dynahouse (een aanbieder van (flex)kantoren). Samen met de Zwitsers wil het management van De Staffing Groep inzetten op een internationale buy-and-build-strategie. Het familiebedrijf treedt hiermee in de voetsporen van branchegenoot HeadFirst Group, dat vorig jaar een Franse investeerder aantrok om zijn internationale groei te financieren. 

“Met De Staffing Groep staan wij nu klaar om in versneld tempo onze ambities op het gebied van ‘total talent management’ te realiseren en onze dienstverlening te verbreden en te verdiepen. Ik kijk er enorm naar uit om daar samen met Axiom verder richting aan te geven”, geeft Wessel van Alphen Junior aan, de CEO van De Staffing Groep en zoon van de oprichter van het bedrijf.

Detacheerder De Staffing Groep krijgt Zwitserse aandeelhouder

Het aangetrokken kapitaal zal worden gebruikt om het aanbod van De Staffing Groep “te verbreden en te verdiepen”, geeft Van Alphen Junior aan. Vandaag de dag werken dagelijks meer dan 3.300 professionals via de drie labels bij opdrachtgevers in de publieke en private sector. Dat aantal moet de komende jaren worden uitgebouwd, onder meer door het betreden van nieuwe landen.

Ook zal de expertise van Axiom worden gebruikt om de bedrijfsvoering te professionaliseren. Axiom Partners is naast corporate finance-adviseur ook een investeerder en heeft vanuit deze hoedanigheid veel ervaring met het verbeteren van portfoliobedrijven.

Guus Franke, CEO van Axiom Partners, zegt over de investering: “De komende jaren zullen we ons met het bestaande directieteam richten op de internationale staffing-markt, waarin we aan de hand van overnames en organische groei een prominente positie willen innemen.”

Staffing Enterprises draaide vorig jaar een omzet van rond de €400 miljoen. Hoeveel de Zwitsers hebben betaald voor de onderneming is niet bekendgemaakt.

Dealmakers

Koper Axiom Partners werd geadviseerd door TIC Advisory (financial due diligence, team bestaande uit Ralph Hoogerhuis, Jos Raben, Piet Van Hees en Twan Goossen) en CAVIM Corporate Finance (M&A-advies, team bestaande uit Maarten Bijnen en Pauline Rengers-Loudon).

Juridisch advies werd geleverd door Kennedy Van der Laan (Gaby Heere en Lukas Suijkerbuijk).