HeadFirst trekt €75 miljoen aan van Kartesia voor verdere groei

29 oktober 2020 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Externe inhuur specialist HeadFirst Group heeft een financiële injectie gekregen van de Franse private equity groep Kartesia, waarmee het zijn internationale groeiambities versnelt.

Met een jaarlijkse omzet van meer dan €1 miljard is HeadFirst ’s Nederlands op een na grootste aanbieder van flexibele talentoplossingen. Het bedrijf, dat meer dan 350 klanten binnen Europa bedient (Nederland, België, Luxemburg, Scandinavië, Polen en Zwitserland) is actief met een aantal labels, waaronder HeadFirst, Staffing MS, Myler, Proud en meer. 

Onder de vleugels van Kartesia en de €75 miljoen die de investeerder zal gaan investeren, wil HeadFirst zijn reeds steile groeipad naar een nog hoger niveau tillen. Nog maar twee jaar geleden, toen HeadFirst werd overgenomen van Value8 (een Nederlandse investeerder) door Beryllium en een Zwitserse investeerder, genereerde het bedrijf nog een omzet van zo’n €500 miljoen. 

HeadFirst trekt €75 miljoen aan van Kartesia voor verdere groei

De sterke groei van zijn ‘flexibele staffing’-tak vormde de belangrijke aanjager van de algehele groei – HeadFirst bemiddelt nu bijna 12.000 zelfstandige professionals per jaar, waarvan ongeveer 10.000 op dagelijkse basis aan het werk zijn voor honderden werkgevers. De managed services praktijk, die de externe werving verzorgt voor bedrijven en overheidsinstanties, heeft zijn klantenbestand de afgelopen periode met tientallen klanten weten uit te breiden. 

Ook heeft HeadFirst zijn consultancydiensten uitgebouwd, gericht op inkoop, tender management, en contracting adviesdiensten, hoewel deze business unit een relatief klein onderdeel van de organisatie vormt. 

“HeadFirst is een van de toonaangevende spelers in de markt van HR-dienstverleners in de Benelux en biedt innovatieve oplossingen met toegevoegde waarde voor zijn netwerk van opdrachtgevers, leveranciers en zelfstandig professionals”, geeft Jean Diercxsens aan, een Director bij Kartesia, een in Parijs gevestigde private-equityfirma die gespecialiseerd is in Europese small- en midcaptransacties.

Voor Han Kolff, de onlangs benoemde Chief Executive Officer van HeadFirst Group, was het de juiste tijd voor een nieuwe investeringsronde. “De ondersteuning van een sterke financiële partner als Kartesia helpt om onze groeistrategie te versnellen, zowel in Nederland als de rest van Europa”, zo geeft hij aan. 

De groeistrategie bestaat uit twee pijlers; de activiteiten in bestaande markten uitbreiden, en het betreden van nieuwe markten. Ook wil de zakelijke dienstverlener de zich verder ontwikkelen tot “een full service HR-dienstverlener”, zegt Kolff. Investeren in nieuwe technologieën en oplossingen zullen hierbij een belangrijke rol spelen.

Het in Hoofddorp gevestigde HeadFirst Group ontstond in zijn huidige vorm in 2016 toen HeadFirst en Source Group fuseerden. In 2018 werden Staffing MS en Myler ingelijfd.

Andere participaties van Kartesia in de Benelux zijn onder andere Desmet Ballestra en SPI in Belgium, Ecore in Luxemburg, en Main Energie in Nederland.