HeadFirst Group benoemt Han Kolff tot Chief Executive Officer

13 oktober 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Na een uitstap van zo’n twee jaar is Han Kolff teruggekeerd naar de zakelijke advisering en flexmarkt. In de rol van bestuursvoorzitter van HeadFirst Group geeft hij leiding aan een bedrijf met een jaaromzet van meer dan €1 miljard.

Han Kolff werkte eerder in zijn loopbaan zo’n elf jaar voor uitzendreus Randstad. Daar vervulde hij de rol van Managing Director van de Control-, Strategy- en M&A-praktijken, gaf hij leiding aan de finance-functie en het strategische ontwikkel- en executieproces van de wereldwijde groep, en was hij verantwoordelijk voor de fusie & overname-activiteiten van de organisatie.

Ook stond Kolff als oprichter aan de basis van het Randstad Innovation Fund – de venture capital-tak van de dienstverlener. Het fonds heeft sinds de oprichting in 2014 onder meer een belang genomen in recruitmentbedrijf Vonq, freelancerportal Twago en HR-analyticsplatform Crunchr.

Han Kolff, CEO, HeadFirst Group

De afgelopen periode heeft Kolff gefungeerd als CFO en bestuurslid bij TMF Group, een met het hoofdkantoor in Amsterdam gevestigd bedrijf dat bedrijfsadministratiediensten levert in meer dan 80 landen wereldwijd. Het bedrijf telt ongeveer 7.000 medewerkers. Kolff leidde de financiële kolom en speelde een grote rol in een grootschalige, strategische financetransformatie. Deze werd in gang gezet nadat TMF werd overgenomen door investeerder CVC Capital Partners.

Sinds maart van dit jaar is Kolff als bestuurder werkzaam bij HeadFirst, en gisteren maakte de flexgigant bekend dat Kolff nu tot Chief Executive Officer is benoemd. Hij neemt het stokje over van Gert-Jan Schellingerhout.

Voor Schellingerhout is het een bijzonder moment om terug te treden. Toen hij zich meer dan twintig jaar geleden aansloot bij het bedrijf, bestond HeadFirst uit slechts drie man. Nu telt het bedrijf ruim 150 mensen op de loonlijst, en heeft het een netwerk van meer dan 10.000 zelfstandig professionals die dagelijks bij ruim 350 opdrachtgevers in de Benelux (en Europa) aan de slag zijn. “Ik ben er enorm trots twee decennia lang met een gepassioneerd team te hebben mogen bouwen aan de organisatie zoals deze er nu staat: de marktleider in het organiseren van externe inhuur”, zegt Schellingerhout.

Anno 2020 is HeadFirst Group het op een na grootste flexbedrijf van ons land, achter Randstad. Een periode van snelle groei en overnames heeft HeadFirst naar zijn huidige omvang gebracht. Zo zijn de afgelopen vijf jaar Myler en Staffing Management Services ingelijfd, waarmee het bedrijf nu ook actief is in de consultancy en managed services (Staffing MS) en online bemiddeling (Myler).

Kolff heeft de taak gekregen om het groeipad van HeadFirst voort te zetten, waarbij er meer accent zal komen te liggen op internationale groei. Ook wil het bedrijf de dienstverlening verbreden, waaronder op de thema’s HR-dienstverlening en data analytics. Kolff: “We geloven dat schaalgrootte, versterkt door ons online platform, en gecombineerd met een persoonlijke aanpak de sleutel tot succes is. Ik kijk ernaar uit onze ambities gezamenlijk waar te maken.”