Randstad fonds investeert in Focus Orange platform Crunchr

05 februari 2016 Consultancy.nl 3 min. leestijd

Het venture capital fonds van uitzendbureau Randstad heeft een investering gedaan in de Technology praktijk van Focus Orange, een Amsterdams human capital consultancybureau. Het groeikapitaal wordt voornamelijk benut om analytics platform Crunchr verder te ontwikkelen.

Focus Orange werd in 2007 opgericht door Dirk Jonker. Het bureau specialiseert zich voornamelijk in human capital adviesdiensten, zoals Total Rewards, Executive Remuneration, Pension en Strategic Workforce Planning. Focus Orange is sinds zijn oprichting uitgegroeid tot een adviesteam van meer dan 25 professionals. Het HR-consultancybureau bedient klanten onder andere met Crunchr, een platform voor SaaS HR analytics-oplossingen dat wordt ingezet als ondersteuning van bestuurders en HR-directeuren bij het maken van beslissingen.

“Crunchr verzamelt en valideert ‘people data’ om zo te komen tot belangrijke inzichten op het gebied van strategic workforce planning, opvolging, talent management en werknemersvoorkeuren. De analyses worden gepresenteerd in multidimensionale rapporten, en een ingebouwde functie helpt gebruikers om deze inzichten om te zetten naar acties. Crunchr voldoet aan de internationale standaarden op het gebied van privacy en integriteit, en wordt binnen enkele weken geïmplementeerd zonder verstoring van de dagelijkse gang van zaken”, vertelt Jonker over het platform.

Sinds de lancering van Crunchr, ongeveer anderhalf jaar geleden, wist het platform succesvol te groeien. Enkele grote organisaties maken gebruik van het platform naast Randstad, Arcadis en Deloitte – die in oktober 2014 direct bij lancering al klant waren. Focus Orange liet in 2015 weten van plan te zijn om Crunchr internationaal uit te bouwen. Het innovatieve human capital platform is ook bij verschillende analistenbureaus op de radar verschenen, met als belangrijkste erkenning de 2015 ‘Cool Vendor in Human Capital Management’ titel van Gartner.

Als onderdeel van Crunchr’s expansiedoelstellingen heeft het platform financiering aangetrokken van het Randstad Innovation Fund (RIF), de venture capital tak van Randstad, met 29.000 werknemers in 39 landen een van de grootste detacheerders ter wereld. Randstad lanceerde zijn corporate venture fonds in maart 2014 en heeft hiermee sindsdien in zes verschillende bedrijven geïnvesteerd. Al deze bedrijven omschrijft Randstad als zogenaamde ‘disruptors’ voor de talentwerving en personeelsmanagementbranche. “Crunchr voldoet aan Randstad’s doelstelling om overkoepelende totaaloplossingen voor talent management aan te bieden”, aldus Randstad bestuurslid Linda Galipeau. “We hebben hoge verwachtingen van Crunchr’s HR-analytics tool en van de potentie die deze tool heeft om klanten inzicht te geven in hun human capital en workforce planning.”

Jonker laat weten “zeer verheugd” te zijn over de financiële steun van het Randstad Innovation Fund. Volgens hem zal deze stap de ontwikkeling van Crunchr aanzienlijk versnellen en van grote steun zijn bij het vergroten van de reikwijdte van het platform in West-Europa en de Verenigde Staten. “Wij lopen voorop op HR data analytics gebied”, aldus Jonker, die daaraan toevoegt erg uit te kijken naar de komende maanden.