ING Chief Security Architect Jan Joris Vereijken versterkt Crunchr

02 januari 2018 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Per 1 februari start Jan Joris Vereijken, jarenlang werkzaam als Global Chief Security Architect bij ING, als de nieuwe Chief Architect bij HR Analytics platform Crunchr. Vereijken zal zijn kennis en expertise gaan inzetten voor de verdere groei van het platform.

Crunchr is een online platform voor workforce reporting en people analytics, dat wordt ingezet als ondersteuning van bestuurders en HR-managers bij het maken van beslissingen. Het platform is onderdeel van Focus Orange, een adviesbureau gespecialiseerd in human capital adviesdiensten, waaronder pensioen, personeelsstrategie, total rewards, RvC advisering en people analytics.

Sinds de lancering van Crunchr, dat recent nog door Gartner werd uitgeroepen tot 'Cool Vendor in Human Capital Management', succesvol te groeien. Inmiddels maken verschillende grote organisaties gebruik van het platform.

Om Crunchr verder te laten groeien en om haar proposities in data privacy, security en people analytics verder uit te bouwen heeft het bedrijf Jan Joris Vereijken aangetrokken. De ervaren kennisleider en beveiligingsdeskundige heeft de afgelopen ruim zes jaar binnen ING de rol van Global Chief Security Architect vervuld. Vanuit deze rol was Vereijken verantwoordelijk voor de beveiligingsarchitectuur binnen meer dan veertig ING units en was hij wereldwijd verantwoordelijk voor de elektronische bankfraude volwassenheid.
Jan Joris Vereijken, Chief Architect, CrunchrDaarnaast vertegenwoordigde hij ING binnen de Nederlandse en Europese Information Sharing and Analysis Centres (ISAC's), bij gezamenlijke initiatieven vanuit de financiële sector tegen cyberdreigingen en bij analyses en uitwisseling rondom incidenten. Alvorens hij bij ING werkzaam was, werkte hij als software engineer bij Lucent Technologies. Voorafgaande aan zijn loopbaan behaalde Vereijken een PhD. in technical computing science aan de TU Eindhoven.

Succes vergroten

Over zijn overstap en nieuwe werkgever zegt Vereijken: “Wat bij Crunchr het meest indruk op me maakt, is het team van slimme en gedreven software-engineers en het innovatieve gebruik van de nieuwste technologieën om een ​​wereldwijd erkende oplossing te leveren. Toen ik me realiseerde wat hier gebeurde, ook kijkend naar de prijzen die Crunchr heeft gewonnen, was het voor mij duidelijk dat ik hier deel van wilde uitmaken en wil helpen om het succes van Crunchr de komende jaren verder te vergroten.”

"En wij zijn verheugd dat Jan Joris zich bij Crunchr aansluit!", zegt Dirk Jonker, managing director en oprichter van Crunchr. "Hij zal een inspiratie zijn voor ons technology team. Organisaties kiezen voor Crunchr vanwege ons intuïtieve platform, gebouwd door technologisch leiderschap. Met zijn kennis, ervaring en expertise zullen we onze leidende positie in people analytics versterken."