PwC breidt HR-advisering uit met overname van Focus Orange

25 juni 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

PwC heeft Focus Orange overgenomen, een adviesbureau gespecialiseerd in arbeidsvoorwaarden, beloningen van topmanagement en pensioen.

Met een team van 25 partners en consultants is Focus Orange een middelgrote speler op de markt voor HR-advisering. Zij sluiten zich nu aan bij de People & Organisation-tak van PwC, dat onderdeel is van de Tax & Legal divisie.

Focus Orange mededeoprichters Camiel Selker, Ronald Doornbos en Raymond Welmers (allen waren eerder werkzaam bij Willis Towers Watson) worden partner bij PwC. Crunchr, een SaaS dochter van Focus Orange, is niet onderdeel van de deal. Dit bedrijf gaat zelfstandig verder onder leiding van Dirk Jonker, de vierde oprichter van Focus Orange.

PwC koopt Focus Orange

Het is voor PwC in Nederland de eerste overname sinds ABSI (een Salesforce specialist) in april 2019. Met deze deal speelt het bureau in op de groeiende vraag naar people-gedreven transformatie, dat sinds de coronacrisis hoger op de agenda staat van corporates en publieke organisaties.

Bas van de Pas, service line leader van de People & Organisation-praktijk, zegt hierover: “Al jarenlang biedt PwC hulp aan organisaties op onderwerpen als de transformatie van het personeelsbestand naar een duurzamere toekomst, de impact van automatisering op de vaardigheden van werknemers en de effecten van een veranderend pensioenstelsel.” 

“Deze vraagstukken worden de komende jaren alleen nog maar belangrijker, want de omgeving waarin organisaties opereren, verandert snel. Bij al deze veranderingen is de menselijke component cruciaal voor het succes van een organisatie. Met de kennis en expertise van Focus Orange kunnen we onze opdrachtgevers nog beter bedienen.” 

Focus Orange werkt samen met klanten als Arcadis, Eneco, Essent, FrieslandCampina, Hema, KLM en Randstad (dat ook een aandeelhouder is van Crunchr) aan onder meer het ontwikkelen van beloningsbeleid voor management en een functiehuis voor medewerkers, het ontwerpen van pensioenregelingen en het creëren van inzicht in de performance van werknemers.

“Focus Orange is tien jaar geleden begonnen als nieuwe speler in de advieswereld en is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een volwaardig adviseur van werkgevers en pensioenfondsen”, aldus Doornbos.

“Na tien jaar stonden we op het kantelpunt van autonoom verder groeien, of juist nu de positie in de Nederlandse markt versneld te vergroten in samenwerking met een strategische partner. De ambitie, propositie naar de markt en organisatiestructuur van PwC passen helemaal bij onze huidige ambities.”

Selker voegt toe: “We hebben ons bewezen in de markt, nieuwe manieren van adviseren ontwikkeld, vernieuwing gebracht in de manier waarop organisaties hun personeelsbeleid vormgeven en nu is het tijd om onder de vlag van PwC verder te gaan opschalen en voor nog meer impact te zorgen.”