PwC versterkt Salesforce diensten in Benelux met ABSI overname

09 april 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Big Four-accountancy- en advieskantoor PwC heeft zijn Salesforce-portfolio in de Benelux versterkt door ABSI over te nemen. De acquisitie voegt ongeveer honderd consultants en technologie-experts toe aan PwC’s Salesforce-praktijken in Nederland, België en Frankrijk.

De overname komt op een moment waarop de vraag in de markt naar Salesforce-implementatiediensten flink aan het toenemen is. Salesforce is een aanbieder van cloud-based systemen die bedrijven helpen om hun (potentiële) klantenportfolio op te bouwen en te bedienen, door middel van een grondige en op maat gemaakte customer relationship management (CRM)-aanpak. Vandaag de dag maken wereldwijd meer dan 150.000 bedrijven gebruik van Salesforce CRM om hun doelstellingen op het gebied van sales, services, commercie, marketing en e-commerce te ondersteunen.

Salesforce specialist

In de Benelux was ABSI in 2002 Salesforce’s eerste gecertificeerde partner. Sindsdien is het bedrijf in de regio uitgegroeid tot een van de grootste IT-adviesorganisaties die zijn toegewijd aan het Salesforce-platform. ABSI is gespecialiseerd in de implementatie van Salesforce-systemen, het ontwerp van blauwdrukken en bedrijfsprocessen, de migratie van data en applicatie-integraties.

“In een wereld die digitaliseert, willen organisaties een gepersonaliseerde ervaring bieden aan klanten, werknemers en zakenpartners”, vertelt Maarten van de Pol, voorzitter van de Advisory-praktijk van PwC Nederland. “Het technologische ecosysteem van Salesforce speelt in op deze behoefte – met deze overname versterkt PwC haar snel groeiende dienstverlening op het vlak van digitale transformaties ondersteund door Salesforce.”PwC versterkt Salesforce diensten in Benelux met ABSI overname

Uitbreiding dienstenaanbod

Door de integratie zullen zo’n honderd werknemers in België (waar ABSI in 1995 in Brussel werd opgericht), Nederland (Nieuwegein) en Frankrijk (Parijs) zich voegen bij PwC’s gelederen. Naast dat PwC zijn dienstenaanbod flink uitbreidt met Salesforce-expertise, verwacht het kantoor ook te kunnen profiteren van ABSI’s ervaring en proposities op het gebied van Dell Boomi, Sitecore, ServiceMax, Riva, Neurored en Ebsta. Over de omvang die PwC’s Nederlandse Salesforce-praktijk nu heeft, doet het bedrijf geen uitspraken.

Doubi Ajami, oprichter en CEO van ABSI, motiveert de deal als volgt: “PwC en ABSI vullen elkaar perfect aan. Samen zullen we onze klanten nog beter kunnen helpen en hen nog succesvoller maken dan voorheen. Terwijl onze focus 100% op Salesforce blijft, kunnen we dankzij de kracht van PwC ook projecten op strategisch niveau opstarten.”

De overname van ABSI vormt niet de eerste Salesforce-gerelateerde overname voor PwC in de Benelux. Eind 2017 nam het advieskantoor het Britse Salesforce consultancybedrijf cDecisions over, kort nadat het in Zuid-Afrika een Salesforce specialist inlijfde. De investeringen maken deel uit van de bredere strategie van PwC om zijn technology consultingtak verder te laten groeien, tegen de achtergrond van de florerende markt voor digital transformation-diensten. 

PwC heeft ABSI volledig overgenomen voor een niet nader genoemd bedrag, waarbij de merknaam ABSI van het toneel zal verdwijnen. De overname wordt naar verwachting voor de zomer afgerond.

Recent werd PwC nog benoemd tot een van de beste advisory- en implementatie-partners van het Salesforce-platform.