HR-adviesbureau Focus Orange opent kantoor in Brainport Eindhoven

13 juli 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Vanaf deze maand opent Focus Orange, dat al een kantoor heeft in Amsterdam, de deuren van een nieuwe vestiging in hightech hub Brainport Eindhoven. Met de opening van het nieuwe kantoor wil het HR-adviesbureau samen met dochteronderneming Crunchr klanten in de regio een “vernieuwende, kwantitatief-gedreven aanpak” bieden voor hun HR-vraagstukken.

De bedrijvigheid en innovatie in de regio Brabant groeien sterk en ondernemingen moeten anno 2018 hun uiterste best doen om mensen aan te trekken, te binden en razendsnel te ontwikkelen. Dat stelt hoge eisen aan de personele organisatie, die behoefte heeft aan HR-dienstverlening met lokale kennis en aanwezigheid.

Twee organisaties die inspelen op deze ontwikkelingen en de toenemende vraag naar HR-expertise zijn Focus Orange en zusteronderneming Crunchr. Als onderdeel van Focus Orange is Crunchr een online platform voor workforce reporting en people analytics*. Focus Orange is gespecialiseerd in human capital-adviesdiensten, waaronder pensioen, personeelsstrategie, total rewards, RvC advisering en people analytics. Met in totaal 55 medewerkers adviseren Focus Orange en Crunchr meer dan 150 ondernemingen en instellingen op de genoemde vakgebieden en bieden ze vanuit hun netwerk ook interim HR-oplossingen op directie- en managementniveau.

Het nieuw geopende kantoor van Focus Orange is gevestigd aan de Kastanjelaan 400 in Eindhoven en bevindt zich daarmee binnen Brainport Eindhoven, een belangrijke hotspot die in ons land geldt als een belangrijke aanjager van innovatie in de Nederlandse hightechsector. Brainport Eindhoven is een samenwerkingsverband tussen kennisintensieve maakbedrijven, onderwijs- en kennisinstellingen én 21 gemeenten in Zuidoost-Brabant.

HR-adviesbureau Focus Orange opent kantoor in Brainport EindhovenOm leiding te geven aan het nieuwe kantoor zijn twee ervaren professionals naar voren geschoven:

Ton Winkels is een ervaren econoom, bedrijfskundige en gecertificeerd financieel planner. Winkels heeft dertig jaar ervaring opgebouwd als deskundige op pensioengebied bij Nationale-Nederlanden, Mercer en als partner/aandeelhouder van Towers Perrin. Voorafgaand aan zijn start bij Focus Orange medio 2017, heeft hij leiding gegeven aan de oprichting en expansie van LifeSight, de premiepensioeninstelling van Willis Towers Watson. Hiermee kan Winkels bogen op brede ervaring met arbeidsvoorwaardelijke vraagstukken als directeur en als consultant. Binnen Focus Orange is Winkels het aanspreekpunt voor advisering op het gebied van pensioen, duurzame inzetbaarheid en workforce analytics.

Iris Cremers heeft zich begin mei van dit jaar als Associate Partner aangesloten bij Focus Orange en is het aanspreekpunt voor beloningsbeleid, functiewaardering, HR-strategie en processen en interim HR-oplossingen. Cremers heeft meer dan vijftien jaar ervaring als (HR-)consultant en HR-directeur. Ze is de oprichter en eigenaar van Peoplement, een HR-adviesbureau waarmee ze HR-consultancy- en implementatiediensten levert aan onder meer multinationals, start-ups, familiebedrijven en NGO’s. De afgelopen jaren heeft Cremers onder andere verschillende leidende (Sr.) Director rollen bekleed bij chemieconcern DSM en in haar vroege loopbaan werkte ze enkele jaren als HR Consultant bij PwC
.

* Crunchr is een platform voor SaaS HR analytics-oplossingen dat wordt ingezet als ondersteuning voor bestuurders en HR-directeuren bij het maken van beslissingen. Het platform verzamelt en valideert ‘people data’ om zo te komen tot belangrijke inzichten op het gebied van strategic workforce planning, opvolging, talent management en werknemersvoorkeuren. De analyses worden gepresenteerd in multidimensionale rapporten, en een ingebouwde functie helpt gebruikers om deze inzichten om te zetten naar acties.