Towers Watson PPI wordt omgedoopt tot LifeSight

27 oktober 2016 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Willis Towers Watson heeft Towers Watson PPI, de pensioenuitvoerder van de Nederlandse landenorganisatie, omgedoopt tot LifeSight. De rebranding is in lijn met de strategie van het adviesbedrijf om de merknaam van haar pensioenuitvoerder wereldwijd te harmoniseren. LifeSight is ook actief in België, Groot-Brittannië, Ierland en Zuid-Afrika.

Begin 2014 lanceerde Willis Towers Watson (destijds Towers Watson) een eigen pensioenuitvoerder. Het adviesbureau zag kansen om de markt beter te bedienen met een flexibel en efficiënter model, daarnaast biedt het volgens eigen zeggen verschillende innovatieve diensten, waaronder op het gebied van digital, analytics en managementinformatie. De premiepensioeninstelling (PPI) kende de afgelopen twee jaar een sterke start – meer dan tien grote klanten zijn binnengehaald, waaronder corporates als levensmiddelenfabrikant H. J. Heinz, private banking specialist Theodoor Gilissen en telecombedrijf T-Mobile. 

Nederland was met de opgerichte multi-employer pensioeninstelling een trendsetter binnen de Willis Towers Watson organisatie. Inmiddels zijn er vergelijkbare ‘master trusts’ actief in Groot-Brittannië, België, Ierland en Zuid-Afrika.

Towers Watson PPI wordt omgedoopt tot LifeSight

LifeSight

In lijn met groeiambities voor de pensioenuitvoerder heeft Willis Towers Watson besloten om de merknaam van het bedrijf te harmoniseren naar LifeSight. Ook is gekozen om de lokale bedrijven onder één gezamenlijke vlag te laten opereren. Ton Winkels, director van LifeSight, licht toe: “LifeSight is een groeiende internationale organisatie onder één gemeenschappelijke managementstructuur, waarvan de onderdelen elkaar over de landsgrenzen versterken. Wij geloven sterk in de kracht van lokale pensioenuitvoerders onder één internationale vlag en organisatie waardoor we onze klanten stabiliteit en toekomstbestendigheid kunnen bieden.” 

LifeSight voorziet volgens Winkels in de groeiende vraag naar onderscheidende beschikbare premie pensioenoplossingen voor ondernemingen vanaf 100 medewerkers. “Het is een unieke pensioenoplossing, gebaseerd op onder meer persoonlijke lifecycle optimalisatie, transparante werknemerscommunicatie en onafhankelijke uitvoering,” aldus de director. 

Ook wijst Winkels op de beleggingsstrategie van LifeSight. Zo wordt volgens hem weleens getwijfeld aan het rendement van pensioenuitvoerders. “Wij beleggen met een beleggingsmix die zo goed mogelijk aansluit op de persoonlijke situatie van de werknemer en bovendien beschermt tegen marktrisico’s zoals rentedalingen en inflatie. Daarmee bieden we de grootst mogelijke kans dat het besteedbaar inkomen ook na pensionering op het gewenste niveau blijft.”

De Nederlandse tak van LifeSight is ondergebracht in een aparte stichting met een onafhankelijk bestuur en dito raad van toezicht, en werkt met externe partners op het gebied van administratie, vermogensbeheer en verzekering. De pensioenadministratie wordt sinds mei dit jaar uitgevoerd door APG Group.