Towers Watson PPI voortvarend uit de startblokken

18 februari 2015 Consultancy.nl

De premiepensioeninstelling (PPI) van Towers Watson is voortvarend uit de startblokken gegaan. Sinds de oprichting begin vorig jaar verwelkomde de pensioenuitvoerder diverse nieuwe klanten, waaronder grote namen als T-Mobile en Theodoor Gilissen Bankiers. Ook in het buitenland werkt Towers Watson aan het uitbreiden van zijn footprint.

Eigen pensioenuitvoerder
Begin 2014 besloot Towers Watson om een eigen pensioenuitvoerder te lanceren. Het wereldwijde adviesbureau – wereldwijd werken er meer dan 14.000 medewerkers bij het bedrijf – was al jarenlang actief in de pensioenwereeld maar dan voornamelijk als extern adviseur. Towers Watson zag kansen in de markt en besloot zijn vleugels uit te slaan en uit te breiden binnen het vakgebied. In Nederland vroeg het in 2013 toestemming aan De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM) om een premiepensioeninstelling (PPI) te starten, en nadat alle seinen op groen waren gezet werd op 1 januari 2014 Towers Watson PPI Services formeel gelanceerd. Towers Watson PPI onderscheidt zich volgens eigen zeggen door de mogelijkheid tot maatwerkoplossingen* en de moderne toepassingen van analytics en managementinformatie.

Towers Watson PPI voortvarend uit de startblokken

Uitbreiding
Ton Winkels, Directeur Towers Watson PPI Services, licht de motivatie achter deze stap toe: “In Nederland voorzagen wij de groeiende vraag naar onderscheidende pensioenoplossingen op het gebied van DC-regelingen**.” Sinds de lancering heeft Towers Watson veel tijd gestoken in het uitbouwen van zijn footprint en het overtuigen van klanten hun pensioen bij het bedrijf onder te brengen. En met succes, inmiddels kan Towers Watson PPI Services zich de pensioenuitvoerder noemen van acht grote bedrijven, waaronder levensmiddelenfabrikant H. J. Heinz en private banking specialist Theodoor Gilissen. 

Ook T-Mobile werd onlangs als klant verwelkomd – in december vorig jaar schreef Consultancy.nl al over de deal tussen de twee partijen. Met terugwerkende kracht (1 januari 2014) heeft T-Mobile Nederland de pensioenregeling van zo’n 1.400 medewerkers in Nederland ondergebracht bij Towers Watson PPI. “Een jaar na de introductie zijn wij verheugd dat we inmiddels acht aansprekende nieuwe klanten hebben mogen contracteren”, aldus Winkels. Financiële details van de contracten zijn niet bekendgemaakt, gezien de omvang van de pensioenregelingen is het echter duidelijk dat het om aanzienlijke bedragen gaat. Voor de komende jaren verwacht Towers Watson dat het zijn activiteiten als pensioenuitvoerder verder kan uitbreiden. Enerzijds omdat het DC-vermogen naar verwachting verder zal groeien, anderzijds omdat het bureau gelooft in zijn onderscheidende aanpak. Zo voorziet de premiepensioeninstelling in een “hoogwaardige en flexibele dienstverlening met betaalbare lopende kosten”, bovenop “een zeer persoonlijke benadering”, aldus Towers Watson PPI.

Towers Watson PPI Services is niet alleen in Nederland actief. Ook in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Zuid-Afrika is de adviesorganisatie bezig met het uitbouwen van zijn premiepensioeninstelling.

* Collectief beleggen, maar op basis van een voor iedere deelnemer verschillend risicoprofiel.
** Defined Contribution, beter bekend als beschikbare premie-regelingen.

Nieuws

Meer nieuws over