Monique Bodde toezichthouder bij Towers Watson PPI

31 december 2015 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De premiepensioeninstelling (PPI) van Towers Watson heeft Monique Bodde, voormalig HR-directeur van AEGON, toegevoegd aan zijn Raad van Toezicht. Bodde zal als derde toezichthouder, samen met Guus Stoelinga en Judith Scherrenberg, een bijdrage gaan leveren aan het inhoudelijke toezicht op het bestuur en de administratieve organisatie van Towers Watson PPI.

Begin 2014 besloot HR adviesbureau Towers Watson om in het kielzog van andere landenorganisaties (o.a. Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Zuid-Afrika) ook in ons land een eigen pensioenuitvoerder te lanceren: Towers Watson PPI werd geboren. De organisatie is ondergebracht in een aparte stichting met een onafhankelijk bestuur, en werkt met onafhankelijke partners op het gebied van administratie, vermogensbeheer en verzekering.

Towers

Sinds de lancering is Towers Watson PPI sterk gegroeid – zo haalde het begin vorig jaar T-Mobile binnen als klant, en in februari van dot jaar gaf Ton Winkels, Directeur Towers Watson PPI Services, aan dat nog zeven andere grote bedrijven, waaronder H. J. Heinz en Theodoor Gilissen, hun pensioenregelingen hebben ondergebracht bij Towers Watson PPI.

Om tegemoet aan de stijgende vraag naar diensten is Towers Watson PPI bezig met het opschalen van de organisatie. Dit geldt ook voor de Raad van Toezicht, die momenteel bestaat uit Guus Stoelinga (voormalig KPMG adviseur en nu CFO bij Leaseplan) en Judith Scherrenberg (lid van het CDFD*). Hiertoe is begin deze maand Monique Bodde (46) als derde toezichthouder toegevoegd aan het orgaan.

Bodde heeft in het begin van haar carrière onder meer jarenlang gewerkt voor PwC in Brussel en Aon in Rotterdam. Gedurende haar consultancy loopbaan was zij betrokken bij diverse grote organisatieveranderingen (reorganisaties en cultuurtrajecten). Tussen 2008 en 2010 gaf ze leiding aan de HR afdeling van Martinair, daarna ging ze aan de slag bij AEGON, waar ze dezelfde rol vervulde. Sinds maart dit jaar is ze als zelfstandig adviseur op interim basis werkzaam als HR executive op grote HR- en change-trajecten.

Raad

Naast haar rol bij Towers Watson PPI maakt Boddedeel uit van de Raad van Commissarissen bij HRD-specialist GITP. Bodde studeerde ‘Bestuur en Beleid in Internationale Organisaties’ aan de Rijksuniversiteit Groningen. Naderhand volgde ze verschillende opleidingen met het accent op human resources en verandermanagement.

* CDFD = College Deskundigheid Financiële Dienstverlening. Het CDFD adviseert de minister van Financiën bij de vertaling van eindtermen van financiële diploma’s (o.a. Wft en het Bgfo) naar meer concrete toetstermen. Op basis hiervan kunnen exameninstituten examens opstellen.