Michel Kuiters investment consultant bij Towers Watson

18 december 2015 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Michel Kuiters is begin december gestart als senior investment bij Towers Watson. Hij is afkomstig van risicomanagementbureau Cardano, waar hij meer dan tien jaar werkte als strategisch risicomanager. Kuiters heeft ruime ervaring op het gebied van strategisch balansmanagement van pensioenfondsen. In zijn nieuwe rol bij Towers Watson zal hij zich onder meer actief gaan richten op Asset Liability en risicomanagement voor institutionele beleggers.

Michel Kuiters is een ervaren professional met zo’n twintig jaar financiële en managementervaring, vooral binnen het risk management domein. Na te zijn afgestudeerd in econometrie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam begon Kuiters zijn loopbaan twintig jaar geleden bij pensioenuitvoerder ABP. In de eerste drie jaar was Kuiters onder andere verantwoordelijk voor het doorvoeren van balansanalyses, strategische allocatie van activa en beleggingsbeleid. De drie jaar daarop hield hij zich bezig met productontwikkeling en accountmanagement., met een focus op de publieke sector.

Michel Kuiters - Towers Watson

In 2001 verruilde Kuiters ABP voor risicomanagementbureau Cardano, waar hij uiteindelijk veertien jaar zou werken, in zijn laatste rol als Strategic Risk Manager. Bij Cardano adviseerde hij beleggingscommissies en het bestuur op het snijvlak van Strategic Risk en was daarnaast actief als accountmanager voor onder meer pensioenfondsen. Kuiters was gedurende zijn tijd bij Cardano tevens coauteur van diverse publicaties over strategic risk management.

Onlangs besloot Michel Kuiters een nieuwe uitdaging aan te gaan en heeft zich per 1 december verbonden aan Towers Watson, een zakelijk dienstverlener met wereldwijd zo’n 16.000 medewerkers in dienst, werkzaam op het vlak van consulting, technologie, human resources en risicomanagement. Kuiters gaat zich binnen Towers Watson actief richten op Asset Liability en risicomanagement voor institutionele beleggers. Daarnaast zal hij zich bezighouden met de implementatie van balansmanagement, waaronder het ontwerp de implementatie van hedgingstrategieën middels derivaten en fysieke beleggingen.