T-Mobile brengt pensioen onder bij Towers Watson PPI

16 december 2014 Consultancy.nl

Telecomaanbieder T-Mobile Nederland heeft haar pensioenregeling ondergebracht bij Towers Watson PPI, de pensioenbeheerpraktijk van adviesbureau Towers Watson.

T-Mobile Nederland heeft zo’n 1.400 medewerkers in Nederland, die samen ruim vier miljoen consumenten en zakelijke klanten bedienen. De onderneming bezat tot voor kort vier verschillende pensioenregelingen, waardoor het management team eerder dit jaar groen licht gaf om een efficiëntere en klantvriendelijkere oplossing te implementeren. Besloten werd om te zoeken naar een partij die de nieuwe regeling in z’n geheel zou kunnen uitvoeren en op een manier die bij de huidige tijdsgeest past, waarbij een balans tussen rendement, risico en kosten centraal staan.

T-Mobile

Om het traject te begeleiden werd Focus Orange, een Amsterdams adviesbureau gespecialiseerd in HR-vraagstukken, in de arm genomen. Na een verkenning van de requirements en een vergelijking van diverse aanbieders (‘due diligence’) viel de keuze op Towers Watson PPI. De pensioenbeheerder is onderdeel van Towers Watson, en werd begin dit jaar gelanceerd nadat het bureau toestemming kreeg van de Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM) om een premiepensioeninstelling (PPI) te starten. Towers Watson PPI onderscheidt zich volgens eigen zeggen door de mogelijkheid tot maatwerkoplossingen en de moderne toepassingen van analytics en managementinformatie.

“Uit uitgebreid onderzoek is gebleken dat Towers Watson PPI op alle voor ons belangrijke selectiecriteria een goede tot zeer goede score behaalde. Waar zij zich duidelijk onderscheiden van de andere aanbieders is hun begeleiding van werknemers, en dat past ontzettend goed bij de ‘Human Brand’ die T-Mobile is. Zo kan iedere werknemer gebruik maken van een interactieve portal waar een aantal scenario’s wordt doorgerekend en een prognose wordt gemaakt hoe het staat met het pensioen,” legt David Thomas*, Compensation & Benefits Manager van T-Mobile, uit.

Towers Watson

Binnen het nieuwe T-Mobile pensioenprogramma krijgt iedere deelnemer de keuze om de beleggingsmix zelf te bepalen. “Wie zelf wil kiezen, kan deze mix zelf samenstellen; voor wie dat niet wil, is op basis van slimme defaults een persoonlijke standaardinstelling ontwikkeld,” aldus Towers Watson. Via een speciaal ontwikkelde portal kunnen deelnemers vervolgens op de hoogte blijven van pensioeninformatie.

Met terugwerkende kracht
De nieuwe regeling wordt met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2014 ingevoerd. De komende maanden worden alle gegevens overgedragen naar de nieuwe administratie, en wanneer het proces afgerond is worden de deelnemers geïnformeerd. Dat gebeurt onder meer met een starterspakket en informatiebijeenkomsten. “Wij zijn zeer verheugd dat T-Mobile voor Towers Watson PPI heeft gekozen. Het is een goede basis voor onze positie in de markt en bevestigt dat de richting die we hebben gekozen, om de werknemer op een innovatieve manier inzicht te geven en op een verantwoorde manier zelf keuzes te laten maken, een goede is,” sluit Jan Kloet, bestuursvoorzitter van Towers Watson PPI, af.

Het gezamenlijk team van T-Mobile en Towers Watson PPI

Het gezamenlijk team van T-Mobile en Towers Watson PPI.

* David Thomas werkte voor zijn periode bij T-Mobile jarenlang voor Deloitte en PwC.