Inadmin nieuwe pensioenadministrateur van Towers Watson PPI

06 mei 2016 Consultancy.nl

Towers Watson PPI, de premiepensioeninstelling van Willis Towers Watson, heeft een samenwerking afgesloten met APG Group. Als onderdeel van de deal zal Inadmin de pensioenadministratie namens Towers Watson PPI uitvoeren – hiermee vervangt de dochteronderneming van APG de huidige administrateur Syntrus Achmea Pensioenbeheer.

Begin 2014 besloot Willis Towers Watson om een eigen pensioenuitvoerder te lanceren. Met de nieuwe dienst wilde de zakelijke dienstverlener inspelen op de groeiende vraag naar onderscheidende pensioenoplossingen voor ondernemingen op het gebied van beschikbare premie regelingen. De uitvoerder, Towers Watson PPI, is ondergebracht in een aparte stichting met een onafhankelijk bestuur, en werkt met externe partners op het gebied van administratie, vermogensbeheer en verzekering.

Sinds de start werkte Willis Towers Watson samen met Syntrus Achmea Pensioenbeheer, die de stichting onder meer ondersteunde met de administratie rondom de uitvoering van beschikbare premie (defined contribution) regelingen. Aan de samenwerking komt nu een einde. Ton Winkels, Director bij Towers Watson PPI, licht toe: “We zijn in onderling goed overleg met Syntrus Achmea Pensioenbeheer overeengekomen de samenwerking te beëindigen.”

Towers Watson PPI heeft Inadmin tot zijn nieuwe pensioenadministrateur benoemd. “Om werkgevers en werknemers goed inzicht te blijven geven in de persoonlijke situatie en de mogelijkheden van een nieuwe generatie beschikbare premieregeling hebben wij gekozen voor Inadmin.” Winkels vervolgt: “Wij hebben gekozen voor Inadmin omdat deze beschikt over een aantoonbaar trackrecord en de capaciteit om ons onderscheidende NextGenDC pensioenproduct te administreren. We zijn ervan overtuigd dat hiermee een goede invulling kan worden gegeven aan de kwaliteit van de administratie en de communicatie aan onze bestaande en nieuwe cliënten.”

Inadmin, onderdeel van APG Groep, voert de pensioen-, beleggings- en verzekeringsadministratie uit voor verschillende spelers in de markt, waaronder premie pensioeninstellingen (PPI’s), (ondernemings)pensioenfondsen, vermogensbeheerders en verzekeraars. Inadmin Managing Director Rik Douwes laat weten dat hij “bijzonder verheugd” is met de deal. “Stichting Towers Watson PPI is een toonaangevende speler en de vierde PPI die gelooft in onze open platform filosofie. Dit benadrukt de grote stappen die we hebben gemaakt in de doorontwikkeling van de beleggingsadministratie.”

Nieuws

Meer nieuws over