Marloes Weerts en Ton Winkels aan de slag bij Focus Orange

20 juni 2017 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

HR consultancykantoor Focus Orange heeft twee ervaren adviseurs aangetrokken van rivaal Willis Towers Watson. Associate Partner Ton Winkels en Senior Consultant Marloes Weerts gaan zich beide richten op advisering op het gebied van pensioen en andere human capital vraagstukken.

Ton Winkels (1969) is een ervaren econoom, bedrijfskundige en gecertificeerd financieel planner. Hij heeft 30 jaar ervaring opgebouwd als deskundige op pensioengebied bij Nationale-Nederlanden, Mercer en als partner/aandeelhouder van Towers Perrin. In de afgelopen vijf jaar gaf hij leiding aan de oprichting en expansie van LifeSight, de premiepensioeninstelling van Willis Towers Watson. In deze rol gaf hij sturing aan de administratie, verzekeringen, vermogensbeheer, governance en persoonlijke communicatie van deze nieuwe uitvoeringsorganisatie.

Bij Focus Orange is Winkels verantwoordelijk voor de advisering op het gebied van kwantitatieve HR domeinen, zoals pensioen en vraagstukken op het terrein van het optimaliseren van workforce en beloningsstrategie. Daarbij zal hij nauw samenwerken met de specialisten van Focus Orange op het gebied van total rewards, executive remuneration en people analytics. “Met de komst van Ton verbreden en verdiepen we onze dienstverlening”, aldus Ronald Doornbos, medeoprichter en partner van Focus Orange en voorheen zelf ook afkomstig van Towers Watson, waar hij partner was.
Ton Winkels en Marloes Weerts - Focus OrangeMarloes Weerts (1978), die als Senior Consultant is aangetrokken, brengt als bedrijfskundige 14 jaar ervaring in pensioen en HR-vraagstukken met zich mee. Ook zij maakt de overstap van Willis Towers Watson waar ze haar loopbaan in 2003 begon – bij het bureau, ontstaan uit de fusie tussen Willis Group en Towers Watson (een deal van $18 miljard), was zij in haar laatste tol verantwoordelijk voor het herontwerpen van pensioenregelingen. Daarnaast hield zij zich bezig met vraagstukken rondom het thema duurzame inzetbaarheid.

Weerts versterkt de actuariële praktijk van Focus Orange, en zal Doornbos, Winkels en de overige managementteam leden ondersteunen bij de verdere groeiambities.

Onderscheidende positionering

Gevraagd naar waarom ze de overstap maken van Willis Towers Watson naar het kleinere Focus Orange wijzen zowel Winkels als Weerts op de onderscheidende positionering en werkwijze van Focus Orange. “De organisatie en hun propositie zijn echt uniek. Daar waar andere organisaties silo’s kennen vanuit vakgebieden, oplossingen en conflicterende verantwoordelijkheden, kiest Focus Orange voor een geïntegreerde aanpak. Met mijn achtergrond in pensioen, arbeidsvoorwaarden en HR strategie, kan ik bij Focus Orange totaaloplossingen aan organisaties bieden en uitvoeren”, zegt Winkels.

Weerts voegt toe: “Focus Orange bewijst voor mij dat innovatie en samenwerking tussen verschillende expertisegebieden echt zorgt voor unieke advisering naar klanten. Geen herhaalde of vaste structuren maar een oprechte wens om met de klant in co-creatie een maatwerk oplossing te ontwerpen met ervaring en fact based data als belangrijke fundamenten.”

Focus Orange is naast consultancy ook actief op het vlak van technologie. Daarnaast is het bureau eigenaar van Crunchr, een oplossing voor HR-afdelingen waarmee ze data science kunnen inzetten om betere besluiten te nemen. Afgelopen jaar kreeg Crunchr nog een forse investering van Randstad om de internationale groei verder gestalte te geven.

Eerder in 2017 verbonden Florent Meier zich als Associate Partner aan de adviestak van Focus Orange.