Florent Meier verbindt zich aan Focus Orange | Advisory

09 januari 2017 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Florent Meier heeft zich als Associate Partner verbonden aan de Advisory praktijk van Focus Orange. Meier, een voormalig executive bij Vebego, gaat zich bij het Amsterdamse HR advieskantoor met name richten op Performance Management en Performance Improvement. 

Sinds de zomer van 2016 is Florent Meier als Associate Partner actief voor Focus Orange. De afgelopen zes maanden hield hij zich o.a. bezig met een herontwerp van een beoordelingssystematiek, een ‘employer branding’ project en was hij betrokken bij HR-vraagstukken binnen een M&A traject. Voortbouwend op de tevredenheid van beide partijen, zijn Meier en Focus Orange overeengekomen een exclusief partnership aan te gaan.

Alvorens hij terecht kwam bij Focus Orange, een HR adviesbureau dat in 2007 werd opgericht, werkte Meier ongeveer anderhalf jaar als onafhankelijk consultant op het snijvlak van HR en change management, en was hij daarvoor zo’n vijf jaar werkzaam bij Vebego, waar hij diverse leidinggevende rollen vervulde. Zo was hij betrokken bij het opzetten van een nieuwe tak binnen Vebego Nederland die zich richt op duurzame arbeidsmobiliteit en gaf hij leiding aan Hago Rail Services, de tak die verantwoordelijk was voor het schoonmaken van alle NS treinen (destijds het grootste schoonmaakcontract in Nederland). Toen hij zich in 2010 aansloot bij het facility management bedrijf werd Meier vanuit HR verantwoordelijk voor de integratie van twee ondernemingen die Vebego van Schiphol had overgenomen.

Florent Meier - Focus Orange

In de tien jaar ervoor opereerde Meier als zelfstandig consultant en werkte hij voor bedrijven als Philips, Numico, Rabobank, Belastingdienst en UWV, en was hij betrokken bij de start van twee boutique HR consultancybureaus, die hij mede had helpen opzetten. Daarvoor deed hij zo’n zes jaar consultancy-ervaring op bij Towers Perrin (een juridische voorganger van Willis Towers Watson) en DIN Adviesgroep (later overgenomen door Boertien Groep en tegenwoordig onderdeel van Boertien Vergouwen Overduin).

In een reactie op waarom hij zich exclusief aan Focus Orange heeft verbonden, geeft Meier aan: “De reden zit vooral in de benadering van Focus Orange – vanuit een integrale aanpak en een participatief ontwerpproces. Dat sluit goed aan op mijn eigen focus om bedrijven te helpen invulling te geven aan gedragsverandering.” 

In zijn nieuwe rol zal Meier ondersteuning blijven bieden aan human capital projecten die het adviesbureau uitvoert voor klanten, waarbij hij zich vooral zal toeleggen op zijn expertise in ‘Appreciative Inquiry’. Deze aanpak gaat uit van een participatieve aanpak voor verandering waarbij leiderschap, management, werknemers en klanten samen vormgeven aan verandering. 

Focus Orange kent naast haar adviespraktijk op het terrein van Retirement Solutions, Total Rewards en Executive Compensation, een HR Technology platform voor People Analytics onder de naam Crunchr