HR analytics consultancybureau Focus Orange opgericht

07 september 2007 Consultancy.nl

De consultancywereld is een nieuw adviesbureau rijker: Focus Orange. De startup is opgericht door Dirk Jonker, die hiervoor jarenlang werkte voor branchegenoten Towers Perrin, Deloitte en Aon. 

Na zijn studie Actuarial Science aan de Universiteit van Amsterdam voegde Jonker zich bij Tower Perrin binnen de benefits praktijk. Aanvankelijk werkte hij in Amsterdam, later verhuisde hij naar Tower Perrin’s Global Consulting Group in New York waar hij de wereldwijde veranderprogramma’s voor multinationale klanten leidde. In zijn laatste rol bij de zakelijke dienstverlener was hij actuaris binnen het new Yorkse kantoor. In de jaren ervoor (2001 – 2004) was Jonker twee jaar als associate werkzaam bij Aon Consulting, en daarna een jaar bij Deloitte (Pension & Actuarial Consulting).

De start-up gaat zich richten op innovatieve technieken ten aanzien van human capital data in combinatie met geavanceerde bedrijfsprocesverbeteringen. Dirk is een gecertificeerd Continuous Improvement Six Sigma Black belt en heeft meer dan 15 jaar ervaring in het programmeren van tools en dashboards. 

Focus Orange

Met de oprichting van Focus Orange wil Jonker inspelen op de toenemende vraag naar dienstverlening op het snijvlak van strategische HR thema’s en data-analytics. Organisaties eisen steeds vaker een fact-based aanpak, ondersteund door nieuwe technologieën, om HR besluitvorming te faciliteren. Focus Orange zal klanten binnen alle segmenten voorzien van diensten op het gebied van Total Rewards, Excutive Remuneration, Pension en Strategic Workforce Planning.

Nieuws

Meer nieuws over