HeadFirst Group neemt branchegenoot Between Staffing over

04 november 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Binnen een week na het binnenhalen van een investering van de Franse private equity groep Kartesia, heeft HeadFirst Group zijn eerste slag geslagen.

Met de overname van Between Staffing Group voegt HeadFirst Group een van s’ lands grotere intermediairs voor tijdelijke arbeid aan de groep. Onder de labels Between, FastFlex, Yellow Friday en EXPR werken dagelijks werken ruim 4.000 professionals via de organisatie bij opdrachtgevers.

Han Kolff, CEO van HeadFirst Group over de overname “Door het samengaan van HeadFirst en Between versterken we onze positie als full service HR dienstverlener.” Samen hebben de twee partijen dagelijks meer 14.000 mensen aan het werk en zijn ze actief in de hele keten van arbeidsbemiddeling. De omzet van HeadFirst Group stijgt hiermee naar boven de €1,4 miljard.

Headfirst koopt Between Staffing

In een wereld waarin vraagstukken steeds complexer wordt en schaal relevant is voor het kunnen meedingen met de grootste contracten, is het hebben van zo’n ‘full-service’ dienstverlening belangrijk. HeadFirst Group trapte zijn full-service strategie circa vier jaar geleden af met het inlijven van Source Automation.

Sindsdien heeft het bedrijf zijn aanwezigheid in de online bemiddeling uitgebouwd (Myler), en is het in de segmenten van consultancy en managed services (Staffing MS) gestapt.

“In een zich voortdurend ontwikkelende arbeidsmarkt neemt de vraag naar full service HR-dienstverleners toe en is schaalbaarheid een belangrijke succesfactor. Door het bundelen van de krachten van HeadFirst Group en Between is de nieuwe groep optimaal in staat om kansen in de markt te benutten en de groeistrategie gezamenlijk voort te zetten”, zegt Kolff.

Voor Rein Buijtelaar, de CEO van Between Staffing Group, zorgt de deal voor een complementaire krachtenbundeling. “We vullen elkaar goed aan op het gebied van klanten en sourcing formules. En we hebben samen een winnend online platform in handen, waarop vraag en aanbod in de flexibele arbeidsmarkt bij elkaar komt.”

Hij voegt toe dat er ook een culturele match is, een bepalende factor voor het laten slagen van fusies in de zakelijke dienstverlening. “De energie en ambitie van HeadFirst Group sluit heel goed aan op het DNA van Between.”

Met de deal komt een eind aan drie jaar onafhankelijkheid voor Between. In 2017 kwam het staffingbedrijf weer in handen van het management (waaronder oprichters Buijtelaar), na twaalf jaar onderdeel te zijn geweest van het Franse Devoteam.