Anne van Esch partner bij Verdonck, Klooster & Associates

30 juni 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Strategisch IT-advieskantoor Verdonck, Klooster & Associates heeft Anne van Esch benoemd tot partner.

Van Esch werkt sinds 2013 bij Verdonck, Klooster & Associates (VKA). Ze richt zich al jaren op de inzet van data en digitalisering ten behoeve van maatschappelijke opgaven en de governance van digitale transformatie.

Vandaag de dag richt Van Esch zich ook veelvuldig op het thema duurzaamheid, dat sterk aan belang wint onder de opdrachtgevers van VKA. “Ik help onze klanten met het bereiken van hun duurzaamheidsdoelen door middel van digitalisering.”

Anne van Esch partner bij Verdonck, Klooster & Associates

In lijn met haar benoeming en jarenlange toewijding aan VKA, geeft Van Esch aan dat ze zich uitstekend thuis voelt bij het adviesbureau uit Zoetermeer. En hoewel ze al ruim tien jaar actief is voor het adviesbureau, zorgt de variëteit aan projecten en opdrachtgevers dat ze nog elke dag uitgedaagd wordt en tegelijkertijd impact kan maken.

“In de jaren dat ik voor VKA werk zie ik hoe wij met onze brede expertise opdrachtgevers kunnen helpen in het realiseren van belangrijke maatschappelijke opgaven”, legt Van Esch uit.

Gedurende de jaren van de pandemie kon Van Esch “uit eerste hand ervaren welke cruciale rol de inzet van digitalisering kan hebben door de ontwikkeling van apps die als doel hadden om Nederland snel weer ‘open te gooien’, zonder de publieke waarden uit het oog te verliezen”, zo geeft ze aan. “Meer recent zie ik hoe organisaties graag een bijdrage willen leveren aan een duurzamer Nederland. Uit eigen ambitie, maar ook gedreven door nieuwe Europese richtlijnen en wetgeving.”

Ook wijst Van Esch op de kansen die voortvloeien uit de krachtenbundeling met Highberg, een groep van adviesbureaus met meer dan 350 consultants (VKA is met rond de 180 consultants het grootste onderdeel). “Door de samenwerking met Highberg kunnen we alleen maar meer expertise brengen in onze adviezen en transformatieprojectem.”

Verder lezen: Consulting-collectief Highberg Group is een B Corp.

Highberg Group bestaat uit uiteenlopende experts in digitale, organisatorische en duurzaamheidstransformaties. “Highberg helpt organisaties in hun transformatiereis van strategie en ontwerp naar implementatie en training. Ik blijf mij met Highberg graag inzetten voor de opgaven waar Nederland voor staat”, besluit Van Esch.