House of Performance sluit zich aan bij BlinkLane, Gladwell en VKA

18 januari 2022 Consultancy.nl 3 min. leestijd

De Highberg Group – de groep achter BlinkLane Consulting, Gladwell Academy en Verdonck, Klooster & Associates – heeft de portefeuille uitgebreid met de Utrechtse veranderspecialist House of Performance.

De reis van Highberg Group begon in de zomer van 2020, toen BlinkLane Consulting en dochteronderneming Gladwell Academy werden ingelijfd door de Duitse investeerder Auctus Capital Partners. In mei vorig jaar voegde ook strategisch IT-adviseur Verdonck, Klooster & Associates (VKA) zich bij het geheel.

Doelstelling van de Highberg Group: vanuit ons land uitgroeien tot een Europees adviesbureau van formaat. “Met de acquisitie van House of Performance zetten we de volgende stap in onze groeiambitie”, zegt Han Driessen, de CEO van de Nederlands-Duitse groep.

House of Performance joins Dutch consulting groep Highberg

Met de overname van House of Performance (opgericht in 1998) stijgt de omvang van De Highberg Group naar meer dan 300 medewerkers en een omzet van rond de €55 miljoen.

De krachtenbundeling voegt verschillende complementaire diensten toe aan de portefeuille. House of Performance heeft diepgaande kennis in huis op het vlak van verandermanagement, agile-transformaties en datagedreven werken. Deze expertise verrijkt het organisatie- en digitale transformatieprofiel van BlinkLane Consulting en Verdonck, Klooster & Associates.

“We zien in de markt en bij onze bestaande klanten een groeiende vraag naar brede ondersteuning bij complexe transformatievraagstukken”, zegt Driessen hierover. “De beperking zit vaak niet in de technologische mogelijkheden of kennis, maar in de organisatorische uitdagingen waar grote bedrijven voor staan. Dat is precies het punt waarop de consultants met hun expertise en ervaring de groep versterken.”

Bovendien krijgt Highberg Group met House of Performance beschikking over een groot netwerk van interim-managers die actief zijn in de publieke en private sector (ook Verdonck, Klooster & Associates heeft een interim-netwerk).

“Samen gaan we ons richten op digitale en organisatietransformaties bij grote Europese bedrijven. Met advies, implementatie en training helpen we hen competitief en wendbaar te blijven in een digitaal tijdperk”, zegt Driessen.

Gevraagd waarom House of Performance zich aansluit bij Highberg Group, zegt partner Heiko van Eldijk: “De uitnodiging van Highberg om de krachten te bundelen sluit naadloos aan bij ons beeld van hoe consultancy zich ontwikkelt. De vraagstukken van onze klanten vergen steeds vaker combinaties van expertise en consultants die vanuit verschillende achtergronden willen samenwerken.”

“De match op visie, waarden en services van zowel BlinkLane Consulting, Gladwell als Verdonck, Klooster & Associates geeft ons het vertrouwen dat we samen een sterke combinatie vormen. Een combinatie die voor zowel klanten als medewerkers een uitdagend en stevig perspectief biedt.”

Deals in consulting

Dealmakers binnen de Nederlandse consultancybranche draaien momenteel overuren.

Enkele voorbeelden uit de afgelopen twee maanden: Valcon (ontstaan uit First Consulting en investeerder Waterland) heeft een grote deal gesloten in het Verenigd Koninkrijk, Zestgroup is overgenomen door Accenture, BOLD is ingelijfd door het beursgenoteerde FTI Consulting en in het kleinsegment is New Nodes overgenomen door Wielinq.