Mateusz Zielinski over zijn eerste maanden bij BlinkLane Consulting

07 augustus 2023 Consultancy.nl 5 min. leestijd
Meer nieuws over

Met jarenlange ervaring in management consulting en projectmanagement op zak, sloot Mateusz Zielinski zich begin dit jaar aan bij BlinkLane Consulting. Hij vertelt over zijn start en hoe hij de afgelopen zes maanden heeft ervaren.

Consultancy had al langere tijd jouw interesse. Wanneer is die interesse ontstaan?

“Dit voert eigenlijk helemaal terug naar mijn jeugd. Mijn vader heeft een bedrijf waar ik hem heb mogen ondersteunen bij enkele kleine taken. Ik was gefascineerd over de manier waarop hij de organisatie runde. Daar komt mijn interesse in business management vandaan.”

“Na het afronden van mijn master aan de Universiteit van Bristol (Verenigd Koninkrijk) ben ik gaan werken voor Imperial Brands. Hoewel ik niet in de consultancybranche werkte, kende mijn baan veel overeenkomsten met het vak van consultant – ik fungeerde in zekere zin als interne adviseur.”

Mateusz Zielinski over zijn reis tot partner bij BlinkLane en zijn eerste maanden

“Aanvankelijk begon ik in een PMO-functie, waarin ik ondersteuning mocht bieden bij een grote HR-transformatie. Op een gegeven moment gingen we samenwerken met een extern consultancybedrijf en dat was eigenlijk het moment waarop mijn interesse begon toe te nemen.”

“Ik kwam erachter dat zij werkten aan verschillende projecten en regelmatig van bedrijf veranderden, waardoor ze brede ervaring in diverse sectoren opdeden. Dat leek mij een geweldige ervaring. Toch begon ik pas drie jaar geleden daadwerkelijk consultancywerk te doen, toen ik als freelancer ging adviseren. Dat was het moment waarop ik de overstap naar de consultancy maakte.”

Hoe ben je vervolgens bij BlinkLane Consulting terechtgekomen?

“Tijdens mijn periode als freelancer werkte ik vaak op afstand. Na z’n twee jaar begon ik na te denken over mijn volgende stap. Ik sprak ook met veel vrienden en experts hierover. Dit deed mij beseffen dat ik mij graag wilde aansluiten bij een consultancypartij van formaat, en wel om drie redenen.”

“Allereerst zocht ik een omgeving waarin ik de vaardigheden kon toepassen die ik had opgedaan als interne consultant en tijdens mijn periode als freelance consultant. Ik was benieuwd hoe ik deze vaardigheden kon inzetten om bij te dragen aan een groot transformatieproject.”

“De waarden die we hebben zijn niet enkel holle frasen op de website – we leven deze waarden ook daadwerkelijk.”

“Ten tweede wilde ik ook nieuwe consultancyvaardigheden opdoen. Dit stond en staat nog steeds zeer hoog op mijn prioriteitenlijst. BlinkLane Consulting is wat dat betreft een uitstekende leerschool. Bovendien, ten derde, kan het leven als freelance consultant behoorlijk eenzaam zijn. Ik had de wens om deel uit te maken van een team en samen te werken aan gemeenschappelijke doelen en resultaten.”

“Toen ik voor het eerst solliciteerde bij BlinkLane Consulting was het bedrijf nog nieuw voor mij. Ik voelde me aangetrokken tot de dienstverlening, de expertise en de cultuur van het bedrijf. Tijdens mijn gesprekken met de recruiters en later met de consultants en zelfs een van de partners van het adviesbureau, werd dit gevoel alleen maar versterkt.”

“De laatste ronde bleek uiteindelijk doorslaggevend. Toen kreeg ik de kans om het hele team (dat toen op kantoor was) te ontmoeten. Zo heb ik de waarden en de cultuur van BlinkLane Consulting nog beter leren kennen en kwam BlinkLane bovenaan mijn wensenlijst te staan.”

Hoe kijk je terug op je eerste maanden?

“In de eerste paar maanden kun je echt de cultuur en de mensen goed leren kennen. Ik vind de mensen hier geweldig en ik voelde me erg welkom toen ik hier net begon. Ik merkte dat de mensen hier erg aardig zijn en in combinatie met de prettige cultuur maakte dat voor mij echt het verschil. Het draait allemaal om elkaar ondersteunen, de waarden die we hebben zijn niet enkel holle frasen op de website – we leven deze waarden ook daadwerkelijk.”

“Ik vind het echt spannend dat BlinkLane Consulting verder groeit binnen de Highberg Group.”

“Wat mijn werkzaamheden betreft, mocht ik vanaf het begin al meehelpen bij het ontwikkelen van een voorstel voor een klantcase en bij het ontwikkelen van een nieuwe training voor het personeel. Het feit dat ik deze twee taken als eerste mocht oppakken, hielp me enorm om de BlinkLane Consulting-manier van werken te begrijpen. Niet veel later kreeg ik mijn eerste eigen project toegewezen, dat vond ik erg spannend.”

“In die opdracht zette ik mij in voor een farmaceutisch bedrijf dat bezig is met het opzetten van een meetkader ter ondersteuning van hun commerciële activiteiten. Voor mij was het een interessant project, omdat ik nog nooit in deze branche had gewerkt. Bovendien ben ik verheugd dat ik in de eerste maanden bij BlinkLane Consulting gelijk in de praktijk heb kunnen en mogen brengen wat ik heb geleerd.”

“Tot slot heb ik met veel plezier samengewerkt met mijn collega’s en klanten en ben ik blij dat we samen waarde aan hun organisaties hebben kunnen toevoegen. Bij BlinkLane Consulting krijgen consultants veel vrijheid en zelfstandigheid – uiteraard met verantwoordelijkheid. Ik vind het geweldig dat je zo vroeg in je carrière zo’n grote bijdrage kunt leveren!”

Is er nog iets wat je wilt toevoegen?

“Ja, ik vind het echt spannend dat BlinkLane Consulting verder groeit binnen de Highberg Group. Door samen te werken met andere vooraanstaande consultancybedrijven in het landschap, zoals House of Performance, AnalitiQs en VKA, kunnen we onze expertise verbreden en verrijken. Daarnaast hebben we dankzij Highberg Group ook internationale opdrachten!”