Valcon door grens van 1.000 medewerkers na Britse overname

21 december 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Valcon is binnen een maand na zijn rebranding door de grens van 1.000 medewerkers gebroken. Met dank aan de overname van het Britse P2 Consulting.

Het in London gevestigde P2 Consulting heeft ongeveer 200 werknemers. Zij worden na de closing van de deal samengevoegd met het bestaande Britse team van Valcon, dat rond de 100 medewerkers telt.

“Wij kennen P2 Consulting al enige tijd en zijn onder de indruk van hun trackrecord en hun mensen. De combinatie van P2 en onze Britse praktijk zal ons in staat stellen om onze gezamenlijke klanten nog beter en op een bredere schaal te helpen”, laat Geert van den Goor weten, Managing Partner van Valcon.

Valcon acquires P2 ConsultingP2 Consulting werd in 2013 opgericht en is gespecialiseerd in het uitvoeren van complexe programma’s en projecten in de publieke en private sector (vooral in de segmenten financial services, retail en nuts). Het bedrijf beschikt ook over praktijken die zich toeleggen op testen, data en engineering.

“We zijn zeer verheugd om deel uit te maken van Valcon. Tijdens onze gesprekken werd duidelijk dat Valcon vergelijkbare waarden heeft als P2 Consulting”, geeft P2 Consulting-CEO Phil Rolfe aan. “Door de deal kunnen we ons dienstenaanbod verdiepen, vooral op complementaire gebieden zoals technologie, data en clouddiensten (diensten geleverd door Valcons technologietak).”

1.000 consultants sterk

Valcon, dat zich gesteund weet door private equity-investeerder Waterland, telt in Nederland, het VK, Denemarken, Zweden en Duitsland opgeteld nu ruim 1.000 consultants. Het bedrijf komt voort uit de combinatie tussen de Nederlandse bureaus First Consulting en Viqtor Davis en het Deense Valcon. Sinds vorige maand voeren alle bedrijven het Valcon-merk.

De nieuwe groep besloot het Valcon-merk te behouden vanuit een even eenvoudige als pragmatische reden: “We vonden het een goede naam die paste bij de organisatie als geheel, dus waarom zouden we op zoek gaan naar een volledig nieuwe naam?”, legde Van den Goor destijds uit.

Financiële details rondom de overname van P2 Consulting zijn niet bekendgemaakt. Lonsdale Capital Partners, dat in 2016 in het adviesbureau investeerde, heeft zijn belang teruggetrokken. Aan de totstandkoming van de deal werkten M&A-adviseurs mee van onder meer Clearwater International, L.E.K. Consulting en Alvarez & Marsal.