First Consulting, Valcon en Viqtor Davis gaan verder als Valcon

04 november 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Het Nederlandse First Consulting gaat samen met Valcon en Viqtor Davis. Tegelijk met de fusie is een rebranding doorgevoerd naar Valcon.

First Consulting werd in 2006 opgericht door een groep van vijf voormalig consultants. De afgelopen jaren is het bedrijf uitgegroeid tot een business consultancy van 250+ consultants, die vooral bekendstaat om zijn “no-nonsense” aanpak.

De reis naar de huidige mijlpaal begon in 2019, toen First Consulting investeerder Waterland aan boord haalde om onder meer de groei te versnellen. Kort daarna maakten de twee partners hun ambitie bekend: het bureau uitbouwen tot een sterke Europese consultancygroep.De buy-and-build strategie werd datzelfde jaar nog afgetrapt met de overname van SmartRules, waarmee First Consulting zijn personeelsbestand uitbreidde naar 300 professionals. Eind vorig jaar werd de Scandinavische strategic operations-specialist Valcon aan de groep toegevoegd, waardoor de teller op 500 medewerkers kwam te staan.

En eerder dit jaar, in februari, werd Viqtor Davis aan het netwerk toegevoegd. Hierdoor kwam First Consulting uit op zo’n 800 professionals. Deze deal zorgde tevens voor een versterking van de digital transformation- en data science-capaciteiten.

Meer waarde en schaal

“De overgang naar één gezamenlijke naam is een volgende logische stap in het fusieproces”, geeft Geert van den Goor aan, de group managing partner van het nieuwe Valcon. “Met deze fusie zijn we in staat nog meer waarde toe voegen aan onze klanten: van operationele strategie tot processen, technologie, data en mensen.”

Michael Hjortlund, Managing Partner Nordics, voegt toe: “Valcon beschikt nu ook over de schaalmogelijkheden om klanten te helpen met projecten en uitdagingen van iedere omvang en complexiteit. Daarnaast zien we de behoefte voor een consultancyorganisatie die end-to-end oplossingen en een flexibele aanpak biedt.”

Diensten waar de groep in is gespecialiseerd omvatten operations strategy, performance improvement, process engineering, change consultancy, technologische capaciteiten zoals low-code development, business process automation en robotization, evenals data science en advanced analytics.

Met een nieuw, verenigd merk mikt de groep nu op verdere groei. Tegen 2024 wil Valcon zijn uitgegroeid tot een sterke Noordwest-Europese speler met zo’n 1.500 consultants. “Deze fusie is een eerste stap binnen een bredere reis. Met het neerzetten van Valcon wordt de basis gelegd voor verdere groei, zowel autonome groei als door fusies met andere spelers in de markt”, laat Adam Smith weten, managing partner bij Valcon in het Verenigd Koninkrijk.

Valcon = Value Consulting

Gevraagd waarom de groep heeft gekozen voor het Valcon-merk, laat Van den Goor weten: “De keuze voor de nieuwe naam Valcon is gemaakt op onze pragmatische en no-nonsense manier: we vonden het gewoon een goede naam die heel goed bij ons gehele bedrijf past, waarom dan op zoek gaan naar een compleet nieuwe naam?

“Valcon staat voor ‘Value Consulting’ – dit ligt in lijn met de visie dat het creëren van waarde voor de klanten van het bureau altijd vooropstaat.”

Valcon is actief in Nederland, Groot-Brittannië, Duitsland, Zweden, Denemarken en Kroatië.