First Consulting

First Consulting is sinds november 2021 actief als Valcon. Bekijk het bedrijfsprofiel van Valcon voor meer informatie.

Verder lezen: First Consulting, Valcon en Viqtor Davis gaan verder als Valcon.

Over First Consulting

First Consulting is een snelgroeiende no-nonsense consultancy organisatie met een passie voor operationele processen. Wij helpen toonaangevende bedrijven bij het verbeteren van hun operationele performance. Deze verbetering is meetbaar, levert duurzaam resultaat op en wordt bereikt door het aanpassen van processen, technologie en organisatie. Dit resultaat bereiken onze medewerkers samen met de werknemers van onze klanten. Onze opdrachtgevers zijn energiebedrijven, telecombedrijven, bedrijven in de mobiliteitssector, retail en verzekeringsmaatschappijen. Wij onderscheiden ons in de markt door diepgaande proces- en systeemkennis constant te combineren met operationele realisatiekracht. 

Onze consultants
Onze consultants combineren denk- en daadkracht in het tot stand brengen van slimme, hoogwaardige oplossingen. Op gedreven en nuchtere wijze maken zij de vertaalslag vanuit de strategische richting van een klant naar de bedrijfsprocessen, organisatie en IT, schakelen zij moeiteloos tussen management en werkvloer en tussen strategie en uitvoering. Met een constante focus op meetbaar resultaat. De consultants van First Consulting koppelen diepgaande proceskennis aan effectief leiderschap en vertalen klantproblemen in heldere oplossingen. Daarnaast koppelen zij IT-expertise aan inzicht in klantprocessen. In nauwe samenwerking met onze opdrachtgevers realiseren zij zo dagelijks slim resultaat op basis van goed teamwork. We maken altijd waar wat we beloven. 

Onze domeinen

Process
Wij geloven dat een slim en eenvoudig bedrijfsproces de basis vormt voor een optimale operatie. Het startpunt van onze projecten is vrijwel altijd een concreet probleem in de operationele organisatie van onze klanten. 

We helpen klanten bij het inrichten en runnen, het verbeteren of het innoveren van de operatie. Door gebruik van proceskennis en operationele daadkracht realiseren altijd een slimme oplossing op maat. Waar nodig maken wij gebruik van verschillende innovatieve oplossingen, zoals Process Mining of Robotic Process Automation. We werken hierbij nauw samen met de mensen uit het veld: de medewerkers van onze klant die de echte proceskennis bezitten.

Technology
De rol van slimme IT wordt steeds groter bij het verbeteren van bedrijfsprestaties. Door de combinatie van technologie, processen en organisatie ondersteunen we klanten in hun digitale transformatie en bij het digitaliseren van bedrijfsprocessen. We hebben onze technologie skills gebundeld in twee onderdelen: First Consulting en First Technology. Binnen First Consulting richten we ons op het adviseren over en implementeren van IT-strategieën & digitale transformaties en agile delivery management. Daarnaast hebben we bij First Technology diepgaande expertise over de technologieën waarmee we werken. Hierbij onderscheiden we drie chapters: Low code, Data & Insights en Intelligent Automation. Binnen deze chapters passen we technologieën toe als Mendix, Power BI, Microsoft Azure, Pega, Appian en UiPath om snel applicaties en oplossingen te realiseren die bijdragen aan het behalen van de business doelstellingen.

Gezamenlijk met First Technology, biedt First Consulting een volledige end-to-end dienstverlening aan, waarmee we digitale transformaties van ontwerp en implementatie tot doorontwikkeling en beheer kunnen begeleiden.

Implementation
Onze ervaring is dat de mens- en organisatiekant vaak onderbelicht zijn, terwijl juist dát aspect van groot belang is voor de borging en duurzaamheid van de oplossing. Bij First Consulting besteden we hier in elke fase van het traject aandacht aan. Het begeleiden van veranderingen in de organisatie wordt expliciet meegenomen in de analyses, het ontwerp en de implementatie aanpak. Het resultaat: meer en beter inzicht in organisatorische knelpunten, eenduidige en gestructureerde communicatie, verhoogde betrokkenheid, draagvlak en begrip van veranderingen. Met als einddoel verhoogde kennis en kunde in de eigen organisatie met betrekking tot verandermanagement.

Ecosysteem
First Consulting werkt voortdurende aan de groei van het ecosysteem om meer toegevoegde waarde te leveren aan onze klanten. We hebben de krachten gebundeld met Valcon en Viqtor Davis om toonaangevende oplossingen te bieden binnen strategisch gedreven operationele verbetering en transformatie, mogelijk gemaakt door digitale oplossingen. Onze specialisten hebben een uitgebreide trackrecord op het gebied van strategische consultancy, verander processen, digitalisering, technologie, data-analytics en AI.

Het mooie van ons ecosysteem is dat we in alle sectoren, regio's en industrieën overeenkomsten hebben. We hebben een pragmatische, no-nonsense aanpak om samen met onze klanten duurzame oplossingen te creëren. Hun succes is ons succes.

First Consulting | Nieuws