First Consulting

First Consulting is een snelgroeiende no-nonsense consultancy organisatie met een passie voor operationele processen. Wij helpen toonaangevende bedrijven bij het verbeteren van hun operationele performance. Deze verbetering is meetbaar, levert duurzaam resultaat op en wordt bereikt door het aanpassen van processen, technologie en organisatie. Dit resultaat bereiken onze medewerkers samen met de werknemers van onze klanten. Onze opdrachtgevers zijn energiebedrijven, telecombedrijven, bedrijven in de mobiliteitssector, retail en verzekeringsmaatschappijen. Wij onderscheiden ons in de markt door diepgaande proces- en systeemkennis constant te combineren met operationele realisatiekracht. 

Onze consultants

Onze consultants combineren denk- en daadkracht in het tot stand brengen van slimme, hoogwaardige oplossingen. Op gedreven en nuchtere wijze maken zij de vertaalslag vanuit de strategische richting van een klant naar de bedrijfsprocessen, organisatie en IT, schakelen zij moeiteloos tussen management en werkvloer en tussen strategie en uitvoering. Met een constante focus op meetbaar resultaat. De consultants van First Consulting koppelen diepgaande proceskennis aan effectief leiderschap en vertalen klantproblemen in heldere oplossingen. Daarnaast koppelen zij IT-expertise aan inzicht in klantprocessen. In nauwe samenwerking met onze opdrachtgevers realiseren zij zo dagelijks slim resultaat op basis van goed teamwork. We maken altijd waar wat we beloven. 

Onze domeinen

Process
Wij geloven dat een slim en eenvoudig bedrijfsproces de basis vormt voor een optimale operatie. Het startpunt van onze projecten is vrijwel altijd een concreet probleem in de operationele organisatie van onze klanten. 

We helpen klanten bij het inrichten en runnen, het verbeteren of het innoveren van de operatie. Door gebruik van proceskennis en operationele daadkracht realiseren altijd een slimme oplossing op maat. Waar nodig maken wij gebruik van verschillende innovatieve oplossingen, zoals Process Mining of Robotic Process Automation. We werken hierbij nauw samen met de mensen uit het veld: de medewerkers van onze klant die de echte proceskennis bezitten.

Technology
Wij zien IT als een middel om bedrijfsprocessen te laten stromen en transparant te maken. We maken daarbij veelal gebruik van de Agile Scrum-methodiek. Deze aanpak leidt tot het versnellen van software ontwikkeling, het verlagen van ontwikkel- en beheerkosten, verbeterde datakwaliteit en het verhogen van de klanttevredenheid door betere eindproducten. Samen met de klant zijn onze IT consultants altijd op zoek naar toegevoegde waarde met goede beheersbare tooling. We onderscheiden vier pijlers: agile application development, reporting en analytics, data quality & migrations en financial asset management. In dit domein werken we nauw samen met onze softwarepartners Mendix en Spatial Eye.

Implementation
Onze ervaring is dat de mens- en organisatiekant vaak onderbelicht zijn, terwijl juist dát aspect van groot belang is voor de borging en duurzaamheid van de oplossing. Bij First Consulting besteden we hier in elke fase van het traject aandacht aan. Het begeleiden van veranderingen in de organisatie wordt expliciet meegenomen in de analyses, het ontwerp en de implementatie aanpak. Het resultaat: meer en beter inzicht in organisatorische knelpunten, eenduidige en gestructureerde communicatie, verhoogde betrokkenheid, draagvlak en begrip van veranderingen. Met als einddoel verhoogde kennis en kunde in de eigen organisatie met betrekking tot verandermanagement.

First Consulting | Nieuws