Viqtor Davis sluit zich aan bij First Consulting en Valcon

18 februari 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd

De recentelijk gevormde groep van First Consulting en Valcon heeft nu ook Viqtor Davis verwelkomd binnen zijn gelederen. Door de deal groeit het personeelsbestand nu naar meer dan 800 professionals en zijn de capaciteiten op het gebied van data science aanzienlijk versterkt.

In december vorig jaar bundelde het toonaangevende Nederlandse adviesbureau First Consulting (350 consultants in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk) de krachten met Valcon, een vooraanstaande Deense branchegenoot (180 professionals in Denemarken en Zweden) gespecialiseerd in strategische operaties. De twee sloegen de handen ineen vanuit hun strategische ambitie om tegen 2024 een 1.500 koppige en sterke Noordwest-Europese consultancyorganisatie neer te zetten.

Viqtor Davis

Slechts twee maanden later hebben de adviesbureaus alweer een volgende grote stap gezet richting het realiseren van hun groeiambities. Met de toevoeging van Viqtor Davis, ondersteund door private equity-firma Waterland – die participaties heeft in alle drie de adviesbureaus – voegt de combinatie nu een gespecialiseerd team van meer dan 300 professionals toe in de Benelux en het Verenigd Koninkrijk.Viqtor David joins First Consulting and ValconOok is het bureau actief in Mexico en India middels gespecialiseerde ontwikkelingscentra gericht op datagedreven transformaties. De belangrijkste diensten van het bedrijf beslaan onder meer data science, strategie, analytics, governance en reporting.

“Viqtor Davis versterkt onze data science-capaciteiten door middel van zijn sterke trackrecord in het helpen van leidende bedrijven in Nederland en de UK met alle aspecten van data: van het datafundament tot geavanceerde analytische toepassingen”, aldus Geert van den Goor, Group Managing Partner en Managing Partner van First Consulting. “Bij onze klanten zien we dat operationele vraagstukken naast processen, mensen en technologie steeds meer een data-invalshoek kennen. Daarom zijn we erg blij dat we met Viqtor Davis een leidende partij op datagebied hebben die zich bij ons aansluit.”

Michael Hjortlund, Managing Partner van Valcon, vult aan: “Onze klanten hebben behoefte aan een trusted advisor die hen kan ondersteunen bij alle aspecten van hun digitale initiatieven. En deze behoefte is versneld door de pandemie. Gezamenlijk als groep zou ik zeggen dat we nu een uitermate sterke speler op de markt zijn die klanten kan ondersteunen bij het voorbereiden van hun bedrijf op de toekomst.”

Viqtor Davis kan door de deal een laag van management consulting-diensten toevoegen aan zijn dienstenmix. “Klanten vragen steeds vaker om brede ondersteuning bij data- en digitale transformatie. Effectieve digitale transformatieprojecten zijn een complexe mix van veranderingen in de cultuur, processen en technologie, ondersteund door data”, laat Viqtor Davis-bestuursvoorzitter Ivo-Paul Tummers weten.

Het beste uit twee werelden

De fusie brengt volgens hem de beste disciplines uit twee werelden samen: “Succesvol resultaat vereist de combinatie van verschillende disciplines. In de nieuwe combinatie voorzien we een unieke bundeling van expertise die direct aansluit op de vraag van de klant.”

Door de fusie is nu een consulting- en technologiegroep ontstaan met een omzet van meer dan €100 miljoen. En hoewel alle drie de bedrijven onder hun eigen merknamen zullen blijven opereren, liggen er achter de schermen integratieplannen klaar voor de langere termijn, waaronder een mogelijke harmonisering van de drie brands.

Financiële details over de deal zijn niet bekendgemaakt door de drie partners.