First Consulting neemt Deens adviesbureau Valcon over

15 december 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

First Consulting heeft een grote stap gezet in het realiseren van zijn Europese ambities met de overname van Valcon, een Deens adviesbureau met circa 180 consultants.

Vorig jaar ontving First Consulting een financiële injectie van private equity bedrijf Waterland. First Consulting’s Managing Partner Geert van den Goor liet toen weten dat het bedrijf richting 2024 wil uitgroeien tot een “leidend Noord-West Europees consultancykantoor”.

Concreet betekent dit dat First Consulting tegen die tijd wil beschikken over een personeelsbestand van ongeveer 1,000 consultants en staf. Die groei moet gerealiseerd worden door enerzijds organische groei evenals door overnames.

First Consulting and Valcon fuseren

Met de overname van SmartRules trapte First Consulting zijn M&A-campagne af, en kreeg het toegang tot de Duitse markt. En met het inlijven van Valcon zet het nu de volgende grote stap.

Valcon is een Scandinavisch bureau gespecialiseerd in operations consultancy en telt 180 professionals die werkzaam zijn vanuit kantoren in Denemarken en Zweden. Net als het Nederlandse adviesbureau, legt ook Valcon zich toe op operations consulting, van strategie tot executie..

“De deal draagt bij aan onze uitbreiding, zowel geografisch als qua dienstverlening. Met deze stap groeien we naar 520 medewerkers in Nederland, Denemarken, Zweden, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. We zijn hiermee in staat om bij onze klanten in Noordwest-Europa nog meer end-to-end oplossingen te realiseren om voor hen toegevoegde waarde te creëren”, geeft Van den Goor aan.

Beide organisaties zijn gevestigde spelers in hun respectievelijke markten. Volgens de database van Consultancy.org behoort First Consulting in ons land tot een van de leidende consultancyorganisaties gekeken naar hun trackrecord, terwijl Valcon geldt als een Europese top-50 speler binnen een aantal servicegebieden, en als een top werkgever in eigen land

De overname van Valcon voorziet First Consulting indirect ook van een wereldwijde footprint, aangezien Valcon lid is van Cordence Worldwide – met meer dan 5.000 consultants in 25+ landen een van ‘s werelds grootste netwerken van consultancybedrijven.

Aan de andere kant van de tafel speelden vergelijkbare overwegingen een rol, zo legt Valcon’s Chairman Thomas Fischer uit. “Voor Valcon is dit een sterke versnelling voor het realiseren van onze strategische ambities: het versterkt onze dienstverlening om klanten te helpen met strategische transformaties, het draagt bij aan de verdere ontwikkeling van techologie en het helpt ons om het beste talent aan te trekken en ontwikkelen.”

De twee bedrijven zullen onder hun eigen merknaam blijven opereren, en Van der Goor zal binnen de groep de rol van Managing Partner vervullen.

De komende maanden verwacht First Consulting met behulp van Waterland “andere leidende consulting- en technologiebedrijven toe te voegen als onderdeel van onze strategische richting naar een Noordwest-Europese consulting- en technologie-organisatie”, besluit Van der Goor.