FTI Consulting betreedt Nederlandse markt samen met BOLD

14 december 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Wereldwijd managementadvieskantoor FTI Consulting doet zijn intrede in de Nederlandse adviesmarkt. Daartoe heeft het BOLD overgenomen, een consultancyorganisatie met zo’n 30 consultants.

FTI Consulting telt bijna 6.600 professionals, die actief zijn in bijna 30 landen en gezamenlijk een omzet genereren van circa $2,5 miljard. Het kantoor behoort daarmee tot de grootste consultancybureaus ter wereld. Ongeveer veertig jaar na de oprichting van de organisatie (FTI ontstond in 1982 in de VS) opent het beursgenoteerde bedrijf nu zijn eerste kantoor op Nederlandse bodem.

“Wij zijn verheugd met de aansluiting van het BOLD-team bij FTI Consulting”, zegt Steven Gunby, Chief Executive Officer van FTI Consulting. “Dit team heeft een sterke reputatie in Nederland, een regio waar wij vanuit onze historie geen substantiële positie hadden. De combinatie van dit team met ons krachtige wereldwijde netwerk maakt dat we klanten nog beter van dienst kunnen zijn bij hun uitdagingen en kansen.”BOLD is een adviesbureau dat klanten helpt op drie belangrijke gebieden: herstructureringen, transacties en transformaties. Het bureau werd opgericht in 2013 en heeft de afgelopen jaren een sterke reputatie weten op te bouwen in de markt.

Ook gedurende de coronapandemie is BOLD snel gegroeid en heeft het diverse ervaren professionals weten aan te trekken (veelal met een achtergrond bij grotere tier 1-concurrenten) en heeft het voor klanten tal van uitdagende klantopdrachten mogen vervullen.

“De samenvoeging van onze teams zal ons in staat stellen om Nederlandse bedrijven met internationale activiteiten beter van dienst te zijn, evenals multinationale organisaties met belangen in Nederland”, geeft Diederick van der Plas aan, een Nederlander die aan het roer staat van de Corporate Finance & Restructuring-praktijk van FTI Consulting in de EMEA-regio.

Volgend op de deal zal het gehele BOLD-team, waaronder ook twee senior managing directors en acht managing directors, zich aansluiten bij de Corporate Finance & Restructuring-divisie van FTI Consulting. De closing van de deal wordt verwacht in het eerste kwartaal van 2022.

Klaas Wagenaar, die BOLD samen met Gerrit van Munster oprichtte, reageert enthousiast op de deal: “FTI Consulting is de ideale partner voor ons. Dankzij deze combinatie kunnen we de expertise en dekking van een internationale speler inzetten voor onze hands-on dienstverlening aan klanten in Nederland. We zijn erg trots op wat we met BOLD hebben opgebouwd en kijken uit naar het volgende hoofdstuk van onze reis samen met FTI Consulting.”

“Er is geen twijfel over mogelijk dat er een sterke zakelijke rationale is om de krachten te bundelen”, vult Van Munster aan. “Belangrijker is echter dat er ook een perfecte match is als het gaat om het DNA van onze teams.”

“BOLD staat bekend om het maken van het verschil voor klanten met een sterke hands-on benadering gecombineerd met een ondernemersgeest. FTI Consulting is een veel grotere adviesorganisatie, maar heeft altijd dezelfde ‘can do-mentaliteit’ in het DNA van de organisatie gekoesterd. Tijdens onze gesprekken met FTI hebben we veel overeenkomsten in onze cultuur ervaren die ons vertrouwen geven dat we een goede match vormen”, aldus Van Munster.

Voor FTI Consulting betekent de krachtenbundeling met BOLD alweer zijn tweede afgeronde deal in 2021, na de eerdere overname van The Rhodes Group in de VS. In de afgelopen twee jaar kocht het bedrijf Delta Partners in het Midden-Oosten en Andersch in Duitsland.