BOLD voert financial due diligence mandaten uit voor private equity

09 december 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Consultants van de Transactions-praktijk van BOLD hebben de afgelopen periode vier financial due diligence mandaten voor private equitybedrijven met succes afgrond.

Craft Capital

In september nam investeringsmaatschappij Craft Capital uit Zeist een belang in Vroom Funderingstechnieken, een expert op het gebied van grote, complexe en specialistische funderingswerkzaamheden. Hoeveel de investeerder uit Zeist heeft betaald voor een aandeel in de heispecialist uit Oosthuizen is niet bekendgemaakt.

Het nog relatief jonge Craft Capital (opgericht eerder dit jaar) huurde BOLD in om de financial due diligence uit te voeren. Het dealteam bestond uit Saskia Hinkenkemper, Henk Roerdink, Stijn Panis, Nienke Pronk en Coen Rispens.

Bij Vroom Funderingstechnieken werken circa 200 mensen. Het bedrijf heeft een omzet van rond de €80 miljoen.

BOLD voert financial due diligence mandaten uit voor private equity

AVerest Capital

In oktober nam AVerest Capital een meerderheidsbelang in Stegman, een bedrijf uit Schagen dat relatiegeschenken ontwikkelt en verkoopt. Het gaat om een belang van 70% – de overige 30% blijft in handen van Eveline Bakker, die het familiebedrijf samen met haar moeder Irene Stegman in 1991 is gestart, en haar echtgenoot Jerry Bakker die directeur blijft van het bedrijf.

BOLD werd door AVerest Capital ingeschakeld om de financiële performance van Stegman (omzet van ongeveer €15 miljoen) onder de loep te nemen. Het dealteam bestond uit Saskia Hinkenkemper, Henk Roerdink, Stijn Panis, and Bram Heijndijk.

Verder lezen: Stegman wil uitbreiden in markt voor geschenk- en kerstpakketten.

Holland Capital

Ook in oktober werd IT- en dataspecialist Datacon ingelijfd door Holland Capital, waarna het door de investeerder is samengevoegd met deelneming Yenlo. De integratie zal geleidelijk plaatsvinden, waarbij beide organisaties zich in eerste instantie aan hun afzonderlijke diensten en activiteiten houden.

BOLD leverde buy-side advises aan Holland Capital. Het financial due diligencetraject werd uitgevoerd door Saskia Hinkenkemper, Stijn Panis, Coen Rispens and Bram Heijndijk.

Door de krachtenbundeling heeft Yenlo nu ongeveer 180 experts in het integratie- en identity management domein. Zij zijn samen goed voor een jaarlijkse omzet van meer dan €25 miljoen.

Karmijn Kapitaal

Tot slot de minderheidsovername van NDW Rollers Group door Karmijn Kapitaal. NDW Rollers Group is een bedrijf dat zich al sinds 1976 specialiseert in oplossingen op het gebied van transportrollen voor interne transportsystemen. Met het groeikapitaal wil het familiebedrijf versneld groeien, vooral autonoom.

BOLD leverde financieel advies aan Karmijn Kapitaal, met een dealteam bestaande uit Saskia Hinkenkemper, Martijn van den Heuvel, Coen Rispens and Bram Heijndijk.

Het is voor Karmijn Kapitaal de eerste investering in een industrieel bedrijf. Karmijn Kapitaal is in 2010 opgericht door het trio Désirée van Boxtel, Hadewych Cels en Cilian Jansen Verplanke.