Stegman wil uitbreiden in markt voor geschenk- en kerstpakketten

15 oktober 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd

Stegman, een bedrijf dat geschenk- en kerstpakketten levert, is overgenomen door AVerest Capital. Samen met de financiële investeerder wil het bedrijf uit Schagen de volgende stap in zijn ambities zetten.

Om hun personeel aan het einde van het jaar in het zonnetje te zetten, kiezen veel bedrijven nog altijd voor een persoonlijk geschenk- of kerstpakket. Voor medewerkers die niet zitten te wachten op een doos vol wijn, kaas of mosterd bestaan tegenwoordig ook andere, online mogelijkheden om zich door hun werkgever te laten belonen voor hun inzet.

Zo was het familiebedrijf Stegman een van de eersten die inspeelden op de digitaliseringstrend. Veertien jaar geleden startte het bedrijf met zijn online keuzeconcept ‘Persoonlijke Noot’. Hiermee kunnen werknemers zelf een passend geschenk uitzoeken via het online kanaal. Al ruim dertig jaar levert Stegman geschenkpakketten aan uiteenlopende bedrijven, instellingen en stichtingen.Stegman wil uitbreiden in markt voor geschenk- en kerstpakketten

Onder de vleugels van investeerder AVerest Capital hoopt Stegman – het familiebedrijf geldt als een van de drie grootste leveranciers van geschenkpakketten voor medewerkers in Nederland – zijn groeiambities te kunnen verwezenlijken.

Nieuwe markten betreden

Deze ambities omvatten onder meer het verder versterken en uitbouwen van zijn online positionering, evenals het betreden van nieuwe en aanpalende markten. Het bedrijf zal hierbij inzetten op zowel autonome groei als een buy-and-build strategie, daarbij ondersteund door de kersverse investeerder.

“Ik ben erg trots op de onderneming die er nu staat en heb er alle vertrouwen in dat we samen met ons team en het team van AVerest een juiste stap zetten in de verdere groei en professionalisering van deze mooie onderneming”, geeft Eveline Bakker aan, mededirecteur en -oprichter van Stegman.

“We hebben met Stegman een aantal erg goede keuzes gemaakt door vroegtijdig in te spelen op nieuwe ontwikkelingen”, voegt mededirecteur Jerry Bakker toe. “Ik kijk er naar uit om met de hulp van AVerest actief te gaan bouwen aan de verdere groei en ontwikkeling van Stegman.” 

IJzersterke reputatie

Als investeerder richt AVerest zich vooral op middelgrote Nederlandse (familie)bedrijven met een sterk trackrecord. Albert Koops, managing partner bij AVerest Capital reageert verheugd op de participatie in Stegman, dat volgens hem een “ijzersterke reputatie” heeft opgebouwd bij zijn klanten.

“Dit zien we terug in de loyaliteit en de terugkeer van klanten. Het is aan ons als betrokken investeerder om samen met Jerry en Eveline en het team van Stegman deze positie te behouden en de onderneming verder uit te bouwen.”

Dealmakers

De aandeelhouders van Stegman werden tijdens de transactie met AVerest Capital begeleid door Match Plan Fusies & Overnames. Vanuit het bureau zaten Erik Smidt, Hans van de Pas, Reg Schreurs en Phil van Mulken in het dealteam.

Andere dealmakers betrokken bij de overname waren BOLD (financial due diligence), JSA Tax (belastingadvies) en Clairfort (juridisch advies).