FTI-BOLD voegt vierkoppig team toe aan Transformation praktijk

09 maart 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Adviesbureau FTI-BOLD heeft zijn Transformation-praktijk versterkt met een vierkoppig team.

Paul Stoop, Marleen Swart, Niels Jansen en Joost van Hout zijn allen afkomstig van Ballentine, een boutique zakelijke dienstverlener gevestigd in Amsterdam. De vier professionals gaan zich richten op strategische en management consultingdiensten.

“We zijn verheugd Paul en het team te verwelkomen, die een schat aan ervaring hebben opgebouwd in business strategie en –transformaties”, geeft Gerrit van Munster aan, een Senior Managing Director bij FTI-BOLD.

Paul Stoop, Marleen Swart, Niels Jansen and Joost van Hout - BOLDStoop neemt meer dan twintig jaar aan professionele ervaring mee naar FTI-BOLD, opgedaan in zowel de consultancy als het bedrijfsleven. Eerder was hij partner bij Boer & Croon en werkte hij voor Accenture en PwC. Buiten de adviesbranche vervulde hij seniorfuncties bij Intertrust, Sanoma, TMG en ABN Amro. Stoop wordt nu Managing Director bij FTI-BOLD.

Swart werkte ook bij Boer & Croon en deed eerder ervaring op bij de Big Four. In de periode daartussen vervulde ze diverse functies in het bedrijfsleven. Jansen werkte eerder zeven jaar in de telecom, terwijl Van Hout vier jaar actief was binnen het food & beverage-segment, alvorens hij bij Ballentine aan de slag ging. Waar Swart bij FTI-BOLD als Director is aangesteld zijn Jansen en Van Hout beiden gestart in de rol van Consultant.

“Deze aanstellingen weerspiegelen onze voortdurende focus op het verder uitbouwen van ons Nederlandse team om tegemoet te komen aan de toenemende vraag uit de markt”, aldus Van Munster.

“Er vinden grote veranderingen plaats in de macro-economie, niet in de laatste plaats door de impact van technologische innovaties. Bedrijven reageren hierop door overnames en strategische heroriëntaties. FTI-BOLD helpt hen om relevant te blijven in tijden van verandering, door advies en ondersteuning te bieden”, voegt hij toe.

Van Munster en Stoop geven aan dat zij een sterke culturele fit zien in de krachtenbundeling. “Onze aanpak sluit nauw aan bij de aanpak die Paul en het team al vele jaren laten zien. Daarom ben ik ervan overtuigd dat zij een waardevolle aanvulling zullen zijn op ons team”, aldus Van Munster.

“Wij adviseren onze klanten niet vanaf de zijlijn”, geeft Stoop aan. “We werken nauw samen met hun business teams en werken samen aan de uitvoering. Dit is volledig in lijn met de visie van FTI-BOLD.”

FTI-BOLD ontstond in december vorig jaar, toen het Amerikaanse FTI Consulting (6.700 werknemers wereldwijd) BOLD overnam (30 consultants). De twee bedrijven kozen voor een tweemerkenstrategie om de opgebouwde naam van BOLD in de Nederlandse markt in ere te houden.