Yellow Hive trekt nieuwe investering aan voor volgende groeifase

26 april 2024 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Yellow Hive, het moederbedrijf achter You Sure, Felixx en Yinco, heeft een grote investering binnengesleept. De deal is volgens ingewijden goed voor bijna 500 miljoen.

Met rond de 500 collega’s behoort Yellow Hive tot een van de grotere financiële adviesorganisaties van ons land. Via de verschillende labels levert Yellow Hive diensten op het gebied van verzekeringen, hypotheken, pensioenen en arbeidsvoorwaarden. Ook is Yellow Hive actief als gevolmachtigd verzekeringsbedrijf, arbodienstverlener en salarisadministrateur.

Met de investeringsronde wil Yellow Hive zowel organische groei financieren als nieuwe overnames doen.

Yellow Hive trekt nieuwe investering aan voor volgende groeifase

“We willen structureel tot de top-5 in de financiële sector van Nederland behoren binnen het mkb-segment”, zegt Ger Knikman, CEO van Yellow Hive. Dat wil het bedrijf bereiken door op korte termijn overnames te doen, waaronder volmachtbedrijven, assurantiekantoren, en pensioenkantoren.

“De focus zal voornamelijk liggen op bedrijven die iets toevoegen aan het bestaande palet aan producten en diensten en die gericht zijn op groei in nichemarkten en/of aanwezigheid hebben in specifieke Nederlandse regio’s.”

Europese expansie

Daarnaast heeft de nieuwe investering als doel om de groeistrategie door te trekken in Europa, met daarbij als primaire focus Duitsland, Spanje en België. “In deze drie landen willen we de komende jaren overnames gaan doen van bestaande serviceproviders, volmachtbedrijven en assurantiekantoren in zowel reguliere als nichemarkten”, zegt Knikman.

Investeerders

De investering in Yellow Hive is geleid door IK Partners, dat hiervoor een speciaal nieuw fonds heeft opgezet (IK SO I Fund). IK Partners stak eerder in 2020 ook al een aanzienlijk som geld in het bedrijf, onder de vleugels van de investeerder is Yellow Hive sterk gegroeid.

“De doelstelling van ons vorige vijfjarenplan hebben wij al in drie jaar behaald. Daarom hebben wij met IK Partners een nieuw groeiplan ontwikkeld voor de komende vijf jaar. Een geweldige prestatie en daar zijn we erg trots op”, zegt Knikman.

AlpInvest, TPG GP Solutions en Pantheon hebben zich als hoofdinvesteerders aangesloten bij het IK SO I Fund.

Dealmakers

IK Partners kreeg tijdens de transactie financieel advies van Evercore, een Amerikaanse zakenbank. TPG GP Solutions werd tijdens de deal geadviseerd door FTI Capital Advisors (dealcaptain: Nico Dijkstra) en BHB Dullemond (dealcaptain: Jorg Quapp). FTI Capital Advisors is een bedrijfsonderdeel van FTI Consulting.

Andere dealmakers die betrokken waren bij de transactie zijn op het moment van schrijven niet bekend bij de redactie.