Match Plan begeleidt buy- en sellside deals in industriële sector

21 juli 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Match Plan Corporate Finance heeft de afgelopen weken twee deals in de industriële sector waarbij het betrokken was succesvol geclosed zien worden.

Ondernemend Kapitaal koopt TS Systems

Al jaren is Match Plan de huis-M&A-adviseur van investeringsnetwerk Ondernemend Kapitaal en met de overname van het in Den Haag gevestigde TS Systems is de samenwerking uitgebreid tot zes deals. Eerder begeleidde het M&A-kantoor de participaties in cyberspecialist Anoigo, meubelproducent De Esdoorn, talentrecruitment- en uitzendorganisatie Inventus, ICT-bedrijf L’Unité en productiebedrijf Wipro.

TS Systems is gespecialiseerd in oplossingen voor de poederprocesindustrie. Het bedrijf levert advisering, engineering en componenten en voert turn key-projecten uit gericht op installaties voor de verwerking van verschillende soorten (droog)poeders. Geleverde producten zijn bijvoorbeeld verpakkings- en zeefinstallaties en meng- en opslagsilo’s.

Match Plan begeleidt buy- en sellside deals in industriële sector

Met de aansluiting bij participatiemaatschappij Ondernemend Kapitaal wil TS Systems zijn “positie binnen Nederland verder versterken en versneld uitbouwen”. Naast financial kapitaal levert Ondernemend Kapitaal ook strategisch advies aan het managementteam over hoe deze doelstellingen gerealiseerd kunnen worden.

Match Plan leverde bij de deal buy-side M&A-advies. Met een team bestaande uit Leon Koorevaar, Niels Ansems, Phil van Mulken en Reg Schreurs zorgde Match Plan onder meer voor de waardering, het boekenonderzoek, het opstellen van de juridische documenten en het begeleiden van de financiering.

Rubix koopt Magema

De tweede deal betrof de overname van Magema door Rubix, die eerder deze maand werd gesloten. Het in Ter Aar gevestigde Magema werd opgericht in 1982 en distribueert verschillende algemene onderhoudsproducten.

Ook levert het een breed scala aan diensten, waaronder op maat gemaakte schuiminlays, torsiekalibratie, lasermarkering, op maat gemaakte mobiele werkplaatsen en e-procurement-oplossingen. Magema heeft 45 medewerkers in dienst en genereerde in 2020 een omzet van meer dan €30 miljoen.

Voor Rubix betekent de overname een versterking van zijn portefeuille van onderhoudsproducten. Het van oorsprong Britse bedrijf heeft meer dan 800.000 artikelen in zijn assortiment en genereert een omzet van ruim €245 miljoen, waarmee het een van de grotere spelers is in Europa. In de Benelux heeft het bedrijf 70 vestigingen.

Paul van der Rest, CEO van Rubix voor de Benelux & Nordics, zegt over de deal: “Deze strategische overname zal onze capaciteiten ontwikkelen om key account-klanten in de Benelux te bedienen. Magema heeft een uitstekende reputatie en ik ben ervan overtuigd dat het bedrijf een geweldige aanvulling zal zijn op onze groep.”

Match Plan adviseerde Magema gedurende het hele verkooptraject. Het dealteam werd geleid door Hans van de Pas en Hans Kool.