Match Plan begeleidt acquisitie van Wipro door investeerder

27 oktober 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Investeringsnetwerk Ondernemend Kapitaal heeft zijn vierde deal in twee jaar tijd gesloten. Opnieuw werd de transactie in goede banen begeleid door Match Plan Fusies en Overnames.

Eerder dit jaar nam Ondernemend Kapitaal een meerderheidsbelang in ICT-bedrijf L’Unité Groep, en vorig jaar werden meubelproducent De Esdoorn en uitzendorganisatie Inventus onderdeel van de portefeuille. Daar wordt nu Wipro aan toegevoegd, een producent van (glazen) systeemwanden en verplaatsbare scheidingswanden. 

Wipro besloot over te gaan tot verkoop omdat twee van de drie aandeelhouders hun pensioengerechtigde leeftijd bijna hebben bereikt. Om de continuïteit te waarborgen hebben de aandeelhouders de organisatie overgedragen aan de investeerders van Ondernemend Kapitaal, een investeerder die met de inbreng van ondernemerschap, expertise en kapitaal ondersteuning zal leveren, met als doel portfoliobedrijven te laten groeien.

Match Plan begeleidt acquisitie van Wipro door investeerderDe investeerder, een initiatief van Match Plan en accountantskantoor de Groof (tegenwoordig Accon AVM), investeert in het mbk-segment en familiebedrijven en werkt met een participatiemodel waarbij er gezamenlijk met ondernemers kapitaal wordt ingelegd.

Samen met de voormalige aandeelhouders van het in Winterswijk gevestigde Wipro wordt nu gekeken welke stappen kunnen worden gezet om de verkoop en bedrijfsvoering naar een hoger niveau te tillen. 

Ondersteuning Match Plan

Match Plan zat aan de koopzijde en adviseerde Ondernemend Kapitaal, de verkoper werd geadviseerd door KroeseWevers. Het team van Match Plan bestond uit Erik Smidt, Reg Schreurs, Niels Ansems en Yvo Bruin.

Match Plan zocht namens Ondernemend Kapitaal in de markt en in haar netwerk naar interessant proposities waar Ondernemend Kapitaal waarde aan kan toevoegen. Vervolgens heeft Match Plan de propositie beoordeeld, een waardering van de onderneming uitgevoerd, een indicatieve bieding uitgebracht, onderhandelingen gevoerd, het due diligence onderzoek begeleid, de contracten opgemaakt en de financiering gearrangeerd.