Match Plan begeleidt deal tussen online reviewplatforms

18 januari 2021 Consultancy.nl 1 min. leestijd

Het Duitse eKomi heeft zijn Nederlandse branchgeneoot Klantenvertellen ingelijfd. De transactie tussen de twee online reviewplatforms werd begeleid door Match Plan. 

Klantenvertellen, een platform met meer dan 9 miljoen reviews van consumenten, Kiyoh, een beoordelingssysteem voor webshops en Patiëntenvertellen, een reviewssysteem voor tandartsen, zijn allen onderdeel van het Amsterdamse marketingbureau Youvia. In opdracht van Youvia begeleidde Match Plan Corporate Finance de verkoop van de drie platforms aan de Duitse evenknie. 

Overnameadviseurs Erik Smidt, Rens Knevels en Lucas Troelstra waren gedurende het gehele verkooptraject de sell-side adviseurs van Youvia. Ze waren betrokken bij het opstellen van het verkoopmemorandum, het vinden van potentiële (internationale) kopers, het uitvoeren van het due diligence-proces en het voeren van de onderhandelingen. 

Match Plan begeleidt deal tussen online reviewplatformen

Door de krachtenbundeling krijgen de Nederlandse reviewplatforms toegang tot Europa’s grootste netwerk van klantbeoordelingen en productreviews. Sinds de lancering in 2008 heeft eKomi meer dan 100 miljoen reviews voor klanten verzameld en gepubliceerd in Google. Het bedrijf uit Berlijn heeft inmiddels meer dan 200 werknemers.

Olaf Mieras, directeur van Klantenvertellen, is verheugd met de stap. “Dit geeft ons de mogelijkheid om waarde toe te voegen aan onze propositie en onze internationale ambities te versnellen.” Michael Ambros, de CEO en oprichter van eKomi voegt toe: “Onze investering zal Klantenvertellen helpen om extra groeipotentieel vrij te maken en uit te breiden in de Benelux.”

De komende maanden wil eKomi vergelijkbare deals sluiten in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Het bedrijf wordt hierin financieel bijgestaan door de investeerders van Pride Capital Partners.