Adviesbureaus BlinkLane en VKA bundelen hun krachten

12 mei 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd

BlinkLane Group, het moederbedrijf van BlinkLane Consulting en Gladwell Academy, heeft de krachten gebundeld met Verdonck, Klooster & Associates (VKA). Hierdoor ontstaat een consultinggroep met meer dan 250 consultants.

De krachtenbundeling sluit voor beide partijen aan bij hun strategische doelstellingen, laten directeuren Han Driessen (managing partner van BlinkLane) en Erik van Zegveld (directeur bij VKA) weten.

BlinkLane Consulting krijgt door de strategische samenwerking een sterke partner in digitale consultancy. “We zien bij onze klanten een sterke behoefte aan IT-ondersteuning en digitale adviesdiensten”, zegt Driessen. BlinkLane Consulting is gespecialiseerd in innovatiemanagement en agile transformaties, thema’s waar digitalisering steeds vaker een onmisbaar deel van uitmaakt.”

Marc Gill'ard, Han Driessen, André Hendriks en Ralph Hofman

“VKA is één van de belangrijkste Nederlandse adviseurs voor digitale transformaties en de strategische IT- en organisatievraagstukken die daarmee samenhangen. En hiermee versterken we de groep met diepgaande kennis op thema’s als cybersecurity, privacy, data, IT-strategie, architectuur en outsourcing.”

Het partnership geeft BlinkLane Consulting verder een diepe toegang tot de publieke sector. VKA heeft mantelovereenkomsten met zo’n 100 organisaties in het publieke domein, waarmee het zich een preferred supplier mag noemen van onder meer ministeries, provincies, gemeenten en zelfstandige bestuursorganen.

“Deze krachtenbundeling sluit ook naadloos aan op onze strategie om als adviesbureau verder te groeien, tot marktleider in Europa”, voegt Driessen toe, daarmee wijzend op de koers die het bureau heeft uitgestippeld samen met medeaandeelhouder Auctus Capital Partners.

Voor Verdonck, Klooster & Associates levert de samenwerking het fundament om de groeiambities van het adviesbureau sneller te kunnen realiseren. “Onze ambitie is om onze klanten niet alleen te adviseren over digitale transformaties, maar ook om deze voor hen te realiseren. Dit vormde de afgelopen jaren de kern van onze strategie en door deze bundeling verwachten we deze lijn veel sneller door te kunnen zetten”, legt Van Zegveld uit.

“We zien vooral kansen op het vlak van data, kunstmatige intelligentie en cybersecurity, onderdelen waar de afgelopen jaren al veel groei in is gerealiseerd. Ook zien we in de samenwerking met BlinkLane veel ruimte voor verbreding van ons klantenportfolio en dienstverleningspakket.”

Voor beide bedrijven geldt dat ze de komende periode niet uitgeshopt zijn. BlinkLane gaf al eerder aan op zoek te zijn naar overnametargets in Nederland, Duitsland en Frankrijk. En nu ook VKA toegang krijgt tot de €30 miljoen van investeerder Auctus, staat het vizier op aanvullende acquisities in ons land.

De drie bedrijven blijven zelfstandig en onder eigen naam opereren in de nieuwe groep, die geleid wordt door CEO Han Driessen.