HR-analyticsbureau AnalitiQs sluit zich aan bij Highberg Group

02 december 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Met de overname van AnalitiQs, een bureau gespecialiseerd in HR-analytics, heeft Highberg Group de volgende stap in zijn buy-and-build-strategie gezet.

De komende jaren wil Highberg Group een leidende positie opbouwen op het gebied van transformatieconsulting, zowel in Nederland als in Europa. Met private equity-partner Auctus Capital op de achtergrond werkt de adviesgroep aan het realiseren van die ambitie.

De toevoeging van AnalitiQs aan zijn netwerk betekent een versterking van Highberg Groups dienstenaanbod op het gebied van menselijk kapitaal. “AnalitiQs biedt met haar aanbod van HR-analytics ongekende mogelijkheden voor organisaties om zicht te krijgen in het grootste kapitaal van organisaties – hun menselijk kapitaal”, aldus Han Driessen, CEO van de Highberg Group.

Irma Doze en Gido van Puijenbroek

AnalitiQs werd in 2012 opgericht en helpt organisaties met de stap naar datagedreven human resources. Het Amsterdamse bureau biedt diensten op het gebied van data science consulting, business intelligence, software-implementatie en training. “We hebben de ambitie om samen met Highberg een leidende positie in Europa te realiseren”, zeggen Irma Doze en Gido van Puijenbroek, de twee oprichters van AnalitiQs.

“We zijn de laatste tijd hard gegroeid en we merken dat we meer klanten kunnen bedienen met onze diensten op het gebied van HR-analytics. We werken met dezelfde doelgroep, dus we zien op korte termijn enorme mogelijkheden om meer organisaties in binnen- en buitenland te helpen. Met de slagkracht van Highberg zetten we de volgende stap in onze ambitie.”

Highberg Group bestaat met de komst van het 22-koppige team van AnalitiQs nu uit zo’n 350 professionals in Nederland, Frankrijk, Duitsland en India, verdeeld over de labels Blinklane Consulting, Gladwell Academy, VKA, House of Performance, AgilityMasters en Schickler Consulting.

Driessen: “Juist in deze krappe arbeidsmarkt realiseren organisaties zich dat mensen de allerbelangrijkste factor zijn om in de toekomst succesvol te blijven. AnalitiQs stelt organisaties beter in staat om de juiste keuzes te maken, hun mensen beter en sneller te ontwikkelen en talent optimaal in te zetten. Hun expertise verrijkt onze transformatiepropositie.”