De Highberg Group betreedt Duitse markt met Schickler-overname

16 februari 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Nog geen maand na de overname van House of Performance heeft de Highberg Group opnieuw een deal gesloten. Het betreft de overname van Schickler, waarmee het consultancycollectief tegelijk ook voet zet in de Duitse adviesmarkt.

Toen de Highberg Group begin dit jaar zijn ambities bekendmaakte – de organisatie wil een van Europa’s leidende transformatieconsultancybureaus worden – was het slechts een kwestie van tijd alvorens het bedrijf de stap zou maken naar Europa’s grootste consultancymarkt: Duitsland.

Met de overname van Schickler geeft de Highberg Group nu invulling aan die ambitie. Door de deal sluit een team van 30 consultants zich aan bij de groep. De meeste daarvan zijn actief in Duitsland, ook zijn kleine teams actief in Oostenrijk en Zwitserland.

De Highberg Group betreedt Duitse markt met Schickler-overname“Dit is een belangrijke volgende stap in onze internationale groeiambities”, aldus Han Driessen, CEO van de Highberg Group. “Hierdoor vergroten we onze footprint in de belangrijke Duitstalige consultingmarkt.”

Met een omvang van zo’n €38 miljard is de Duitse markt volgens branchevereniging FEACO de grootste van Europa. De Oostenrijkse en Zwitserse markten worden samen geschat op een waarde van rond de €5 miljard. 

Schickler werd opgericht in 1982 en is een nicheadviesbureau dat klanten binnen het media- en (digitale) uitgeverssegment helpt op het gebied van onder meer businessmodelgroei, organisatie, data science en change.

Het in Hamburg gevestigde bedrijf werkt voor uitgevers, magazines, mediabedrijven, radio- en tv-stations en e-businessplatforms. Voor deze opdrachtgevers ontwikkelt Schickler strategieën, organisaties en technologie.

“Met de unieke op data gebaseerde consultancy en de sterke focus op de mediawereld, geeft Schickler ons baanbrekende nieuwe mogelijkheden voor ons dienstenportfolio”, geeft Driessen aan. “Door deze samenwerking kunnen we onze klanten nog beter ondersteunen.”

De Highberg Group werd begin dit jaar gevormd, toen vier consulting-gerichte portfoliobedrijven van private equity-bedrijf Auctus Capital Partners – BlinkLane Consulting, Gladwell Academy, Verdonck, Klooster & Associates (VKA) en House of Performance – hun krachten bundelden om samen één collectief te vormen.

Met de toevoeging van Schickler bestaat de groep nu uit vijf adviespartijen, die onder hun eigen merk zullen blijven opereren, maar wel kunnen profiteren van de onderlinge samenwerking en de grotere schaal.

In totaal telt de Highberg Group nu 325 consultants, werkzaam in Nederland, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en India.