Agile-specialist AgilityMasters sluit zich aan bij Highberg Group

12 mei 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Het eerder dit jaar opgerichte Highberg Group blijft verder bouwen aan zijn consultinggroep. Met de toevoeging van AgilityMasters verdiept het bureau zijn expertise binnen het agile-domein.

Het in 2017 opgerichte AgilityMasters heeft in korte tijd een sterke positie opgebouwd in de wereld van agile-transformaties. Het Amsterdamse bureau (30 professionals) bedient klanten in de profit- en non-profitsector met dienstverlening op het vlak van agile coaches, scrum masters en product owners.

Ook de andere bureaus binnen de Highberg Group (Blinklane Consulting, Verdonck, Klooster & Associates, House of Performance en het Duitse Schickler) zijn allen actief in het agile-vak. Zij helpen klanten vooral met het opzetten en begeleiden van agile-transformaties.

Han Driessen (links) en Wessel van Herwijnen (rechts)

Met ook de vakexperts van AgilityMasters aan boord kan de consultinggroep zijn klanten nu nog meer en diepere ondersteuning bieden bij hun agile-transformaties, en breidt het zijn activiteiten uit naar het coachingsegment.

Als het gaat om vraagstukken op het gebied van leren & ontwikkelen neemt Gladwell Academy binnen de groep het voortouw. De ervaren coaches en experts van AgilityMasters zullen de opleider helpen met het versterken van hun leermodules, en klanten ondersteunen om de geleerde inzichten te vertalen naar de werkvloer door middel van on the job coaching.

“We zien bij onze klanten een sterke behoefte aan geïntegreerde dienstverlening. Hier spelen we met deze acquisitie direct op in”, vertelt Han Driessen, CEO van de Highberg Group. “Coaching is – naast transformatie, consulting en training – een kritieke service in de realisatie van de ambitie om Europees marktleider op het gebied van organisatorische transformaties te worden.”

“Samen met AgilityMasters zien we ook kansen om de markt voor (agile) coaching verder te ontwikkelen, met name op het vlak van de inzet van geïntegreerde transformatietools en coachingdienstverlening op maat.”

Wessel van Herwijnen, Directeur van AgilityMasters, legt uit dat de behoefte aan (agile) coaching de laatste jaren is gegroeid, maar dat de kwaliteit van het aanbod zeer wisselend is. “AgilityMasters brengt hier verandering in met een nieuwe kwaliteitsstandaard”, geeft hij aan. “Dit bereiken we door een streng selectieproces van coaches, het aanbieden van een continu opleidingsprogramma en het gebruik van de meest actuele tools en methodieken.”

“Als onderdeel van de Highberg Group, en in nauwe samenwerking met Gladwell Academy, zijn wij in staat om de markt voor coachingdienstverlening te leiden, eerst in Nederland en dan daarbuiten.”

Met de acquisitie van AgilityMasters telt de Highberg Group inmiddels meer dan 350 gespecialiseerde professionals in Nederland, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en India. De groep heeft een jaaromzet van circa €75 miljoen.