VKA sluit strategische samenwerking met Management in Motion

02 februari 2017 Consultancy.nl

Verdonck, Klooster & Associates (VKA) heeft een strategische samenwerking afgesloten met interimbureau Management in Motion (MIM). Door middel van de partnership krijgt VKA toegang tot een pool van bijna 200 zelfstandige – aan MIM verbonden – interim- en programmamanagers, terwijl Management in Motion door de samenwerking de mogelijkheid krijgt om zijn expertise bij een grotere klantgroep in te gaan zetten. Als de samenwerking naar tevredenheid verloopt, is de kans groot dat VKA later dit jaar Management in Motion volledig overneemt.

Opgericht in 1985, is Verdonck, Klooster & Associates een adviesbureau met ruime ervaring op het snijvlak van digitale strategie, procesinrichting en ICT. De focus van het bureau uit Zoetermeer ligt voornamelijk op organisaties in het (semi-)publieke domein. Zo heeft het bureau mantelovereenkomsten met ongeveer 100 organisaties in het publieke domein – VKA mag zich onder meer preferred supplier van ICT professionals noemen voor het ministerie van BZK en geldt voor het Rijk eveneens als een voorkeursleverancier voor strategisch advies en organisatieadvies.

Om te kunnen voldoen aan de groeiende vraag naar zijn diensten en om de flexibele schil van zelfstandige professionals verder uit te bouwen heeft VKA een strategische samenwerking afgesloten met Management in Motion (MIM). MIM is een bemiddelaar die beschikt over een netwerk van circa 200 (senior) interim- en programmamanagers gespecialiseerd in Operations Management en ICT Management, die volgens MIM allemaal beschikken over meer dan vijftien jaar werkervaring. Het bureau, dat ook gevestigd is in Zoetermeer, is een goede bekende van VKA – hun relatie gaat ver terug en ook afgelopen jaar hebben de bureau’s op verschillende opdrachten succesvol samengewerkt. Als onderdeel van de samenwerking krijgt VKA toegang tot de zelfstandige interim- en programmamanagers die aan MIM verbonden zijn. De twee directeuren van MIM, Herman Waijers en Ries Bode, hebben zich in het kader van de partnership als Associate verbonden aan VKA.VKA sluit strategische samenwerking met Management in Motion

Management in Motion werd eind 2008 opgericht door Waijers en Bode, nadat zij beide meerdere jaren ervaring hadden opgedaan als zelfstandig adviseur en daarvoor in verschillende leidinggevende functies. Sinds de oprichting is het bedrijf gegroeid tot een erkende speler in de interim management markt. MIM bedient onder meer organisaties in de sectoren telecom, utilities, zakelijke dienstverlening, overheid en zorg. “Bij interim-management draait het niet alleen om wie er binnenkomt, maar vooral wat je achterlaat. Onze interim-, programma- en projectmanagers zetten zaken in beweging en zorgen voor een blijvende verbetering”, aldus de directeuren.

Volgens Marc Gill’ard, directeur van VKA, kan het bureau door de gesloten samenwerking zijn impact voor klanten vergroten. Hij licht toe: “We zien een ontwikkeling dat transities die gericht zijn op blijvende verbetering bij de meeste organisaties steeds complexer worden. Deze transities vragen om een multidisciplinaire aanpak. De samenwerking met MIM stelt VKA in staat om in opdrachten samen te werken met de bijna 200 ervaren interim- en programmamanagers van MIM. Hierdoor kan VKA opdrachtgevers nog beter helpen om resultaten met impact te realiseren. Wij kunnen meer projecten realiseren en een grotere verantwoordelijkheid nemen in complexe opdrachten.”

Waijers vertelt dat de krachtenbundeling met VKA toegang biedt voor een grotere groep klanten voor de aangesloten zelfstandige consultants en hen de kans biedt om te werken aan high-impact projecten. “We krijgen hiermee een groter bereik, waardoor onze interim- en programmamanagers hun expertise bij een grotere klantgroep kunnen inzetten.” Ook ziet hij dat transities steeds complexer worden en om een multidisciplinaire aanpak vragen: “De samenwerking met VKA stelt onze achterban in staat om hun vraagstukken samen met de gekwalificeerde inhoudelijke professionals van VKA op te pakken. Hierdoor kunnen wij onze opdrachtgevers beter helpen de gevraagde resultaten te realiseren.”

VKA sluit samenwerking met Management in Motion

Van samenwerking naar overname

In een persverklaring geven beide bureaus aan de ambitie te hebben om vanuit de strategische samenwerking te komen tot een “geleidelijke en volledige overname van de activiteiten van MIM door VKA” in 2017. Verdere details over de overwegingen en roadmap voor een mogelijke transactie zijn niet vrijgegeven.

Als de deal wordt gerealiseerd betekent het een verdere uitbreiding van het flexibele businessmodel van VKA. Het bureau werkt momenteel met adviseurs in loondienst en werkt daarnaast vaak samen met andere bureau’s en zelfstandige professionals, om optimaal aan te sluiten bij vraagstukken vanuit opdrachtgevers. De strategische samenwerking, en mogelijke volledige integratie, is in lijn met de verandering in het consultancylandschap, die zorgt dat consultancybureaus steeds meer flexibiliteit en snelheid moeten tonen in de bezetting van projecten. De overname zou VKA nog beter in staat stellen om in te spelen op deze trend, aldus Gill’ard.

“Wij kijken ernaar uit om de komende jaren samen met VKA te werken aan mooie projecten voor opdrachtgevers”, sluit Bode af.

Eind vorig jaar werd een andere grote speler in de consultancymarkt voor de publieke sector overgenomen. Overheidsdienstverlener BMC werd in december 2016 overgenomen door Randstad dochter Yacht.


×
×
Accenture ACE Company Adaptif Adlasz Adviesgroep Novius AevesBenefit Anderson MacGyver Andersson Elffers Felix Annalise Arlande Arthur D. Little AT Osborne Atos Consulting Bain & Company Baker Tilly BDO BearingPoint Berenschot Best Value Group Bewegin Bisnez BlinkLane Consulting BluPoint BMC Boer & Croon Management BOLD Bolster Bostec Boston Consulting Group Bright & Company | People Strategy Buitenhuis Advies buro C5 Bvolve Capgemini Invent Cegeka Consulting Cmotions COMATCH Conclusion Count & Cooper CPMview De Issuemakers De Kleine Consultant Deloitte Delta Capita Digital Power Dimensys Drijver en Partners Ecorys Eden McCallum Energyprofs Enigma Consulting Eurekon EY EY-Parthenon Finext First Consulting Flowant flowresulting Fronteer FTE Groep FTE Improvery Galan Groep GalanNXT Grant Thornton Groenewout Gupta Strategists Gwynt Hamstra & Partners Hogenhouck m&a Hospitality Group Hot ITem House of Performance IG&H Improven innergo INNOPAY Intermedius ITDS Business Consultants Itility JBR JBR Interim Executives Kearney Kirkman Company Korn Ferry KplusV KPMG Kruger Kurtosis KWINK groep Leeuwendaal M3 Consultancy Magnus Marktlink Mazars McKinsey & Company Mercer METRI MLC Mobilee Möbius Monitor Deloitte Morgens MSR Consulting Group NEWCRAFT Ngenious Node1 Oliver Wyman OrangeX Ordina Organize Agile p2 PA Consulting Group Paul Postma Marketing Consultancy People Change PNO Consultants Projective Protiviti Proven Partners Prowareness PwC Quint Quintop Raad van Toekomst RedFoxBlue ResidentieProfs Rijnconsult Riverwise Roland Berger Salvéos Schaekel & Partners SeederDeBoer Sia Partners Significant Groep Simon-Kucher & Partners SiRM Solid Professionals SOLVE Consulting SparkOptimus Staffing MS Strategy& Student Consultancy Group Summiteers Supply Value Symbol Synechron The Next Organization TIC Advisory Trevian Turner TWST TwynstraGudde UMS Group UniPartners UPD Van Oers Corporate Finance Vanberkel Professionals Varrlyn Vasco Consult Vintura VODW Volt Strategy Voogt Pijl & Partners WIN Xebia Yellowtail YGroup YNNO Young Advisory Group YourConnector Zanders Zestgroup