House of Performance lanceert interim managementtak Mby

15 maart 2016 Consultancy.nl

House of Performance heeft een eigen interimtak gelanceerd. De nieuwe praktijk, genaamd Managed by House of Performance (Mby), wordt geleid door Joost Preijde, partner en medeoprichter van het Utrechtse adviesbureau.

Organisatieadviesbureau House of Performance is in 1998 opgericht, en ondersteunt klanten bij het doorvoeren van strategie en het verankeren van verandering. In de afgelopen twaalf maanden heeft het bureau gemerkt dat de vraag van opdrachtgevers naar zijn diensten is toegenomen. Tegelijkertijd is, aldus House of Performance partner en medeoprichter Joost Preijde, ook de vraag naar interimdiensten toegenomen. “Vanuit een pool van ervaren consultancytalent en projectmanagers heeft House of Performance altijd op verzoek klanten ondersteund met de inzet van tijdelijk management om organisatorische en bestuurlijke vraagstukken op te lossen. Het is echter nooit onderdeel geweest van onze kernactiviteiten.”

Ondertussen heeft House of Performance volgens Preijde te maken met een aantal marktontwikkelingen, die in grote lijnen overeenkomen met de ontwikkelingen in de rest van de adviesbranche. In een markt die steeds meer gedreven wordt door snelheid en kwaliteit, wordt het belangrijker om flexibel te kunnen inspelen op vraag en aanbod, en de capaciteit te vergroten wanneer nodig, stelt de partner. “Ons streven is om bij klanten boven verwachting toegevoegde waarde te kunnen bieden en om dat te bereiken moet je ook nadenken over hoe je de klant op andere manieren van dienst kan zijn. Om op meer vraagstukken de best passende oplossing te kunnen bieden is het hebben van een flexibele schil van groot belang. De arbeidsmarkt verandert, steeds vaker kiezen (ervaren) adviseurs er bewust voor om hun loopbaan flexibel te vervolgen. Vasthouden aan het traditionele consultancymodel kan hierbij beperkend werken, terwijl verbinding aan een bureau als associate mogelijk uitkomst biedt”.

De combinatie van deze trends, in samenspel met interne ontwikkelingen, hebben het partnerteam van House of Performance aan het denken gezet. Na het vraagstuk te hebben uitgewerkt ging in de zomer van 2015 de kogel door de kerk: het bureau startte een interimtak. Preijde is hoofd van de praktijk, die Managed by House of Performance (Mby) heet. John Weggeman, als Interim Manager verbonden aan Mby: “Het vinden van de juiste tijdelijke professionals is voor veel bedrijven een groter wordende uitdaging. Wij merken dat organisaties moeite hebben de juiste ZZP’er bij een bestaand vraagstuk te selecteren in het licht van kwaliteit en opleiding. Daar gaan wij bij helpen: De flexibele kant van de arbeidsmarkt biedt nog veel potentieel. Dit is het tijdperk van zelfstandige, professionele medewerkers! Die zijn op zoek naar een inspirerende werkomgeving, en die bieden wij ze.”

Net als de adviestak (Developed by House of Performance) legt Managed by House of Performance de nadruk op het verbeteren van prestaties op de werkvloer. “Onze missie is om mensen te laten excelleren, zodat iedereen zijn werk zichtbaar slimmer, beter en met meer plezier kan doen. In onze aanpak staan we naast opdrachtgevers om de noodzakelijke veranderingen te helpen realiseren.” Kenmerkend aan de aanpak is dat alles draait om uitvoering en executie, vertelt Preijde, waar hij aan toevoegt: “Dus geen dikke rapporten, wel blijvende resultaten.”

Na de stille lancering in de zomer van 2015 is de nieuwe praktijk inmiddels volledig operationeel, vertellen Preijde en Weggeman. Het netwerk bestaat momenteel uit een vijftal zeer ervaren interimmanagers en de lijst met kandidaten groeit snel. “Allemaal zelfstandigen met een fit op de kernwaarden en visie op veranderen van House of Performance.” Het adviesbureau wordt in de regel ingezet om complexe verandertrajecten te begeleiden, waarbij een aanzienlijke verbeterslag nagestreefd wordt op de werkvloer. Voor het succesvol doorvoeren van een dergelijke verbeterslag moeten professionals beschikken over vaardigheden en vermogens die zich lenen voor dergelijke omstandigheden. “Als het om veranderen gaat, is de kracht van voorbeeldgedrag en leiderschap van binnenuit essentieel. In onze aanpak besteden we dan ook veel aandacht aan het begeleiden en opleiden van managers in verander- en verbetermanagement. Dit willen we ook terug zien in de kwaliteiten van onze interimmanagers”, aldus Preijde.

Gevraagd naar het onderscheidend vermogen van Mby in een markt die bestaat uit honderden interimnetwerken van tienduizenden zelfstandige interimmanagers, wijst Preijde voornamelijk op de kwaliteit van de aangesloten managers, een factor waar het volgens hem uiteindelijk allemaal om draait binnen interim management. “Mby is gepositioneerd in de top van de markt. Kwaliteit en relevante werkervaring staan daarom hoog in het vaandel – al onze interimmanagers hebben senior managementervaring in diverse type organisaties en sectoren. We selecteren bevlogen mensen, die uitblinken in persoonlijk leiderschap, bevlogenheid en veranderkracht, die energie krijgen van mensen in beweging zetten en die ambities hebben die aansluiten op die van House of Performance.”

Mby is verantwoordelijk voor het behouden en monitoren van de kwaliteit. “Onze associates hebben de intrinsieke behoefte zich te blijven ontwikkelen en wij helpen ze daarbij. Daarvoor hebben we een breed scala aan opleidingen, trainingspartners en kennissessies die we hen ter beschikking stellen.” Daarnaast biedt House of Performance de interimmanagers een infrastructuur waarop zij continu kunnen rekenen. Dit biedt hen de mogelijkheid om te sparren met collega’s en geeft hen toegang tot een kennismanagementplatform, tools en, misschien wel het belangrijkste in een vakgebied waar kunde van cruciaal belang is, de praktijkervaring van vele consultants in het continu verbeteren van prestaties op de werkvloer.


×
×
Accenture ACE Company Adaptif Adlasz Adviesgroep Novius AevesBenefit Anderson MacGyver Andersson Elffers Felix Annalise Arlande Arthur D. Little AT Osborne Atos Consulting Bain & Company Baker Tilly BDO BearingPoint Berenschot Best Value Group Bewegin Bisnez BlinkLane Consulting BluPoint BMC Boer & Croon Management BOLD Bolster Bostec Boston Consulting Group Bright & Company | People Strategy Buitenhuis Advies buro C5 Bvolve Capgemini Invent Cegeka Consulting Cmotions COMATCH Conclusion Count & Cooper CPMview De Issuemakers De Kleine Consultant Deloitte Delta Capita Digital Power Dimensys Ecorys Eden McCallum Energyprofs Enigma Consulting Eurekon EY EY-Parthenon Finext First Consulting Flowant flowresulting Fronteer FTE Groep FTE Improvery Galan Groep GalanNXT Grant Thornton Groenewout Gupta Strategists Gwynt Hamstra & Partners Hogenhouck m&a Hospitality Group Hot ITem House of Performance IG&H Improven innergo INNOPAY Intermedius ITDS Business Consultants Itility JBR JBR Interim Executives Kearney Kirkman Company Korn Ferry KplusV KPMG Kruger Kurtosis KWINK groep Leeuwendaal M3 Consultancy Magnus Marktlink Mazars McKinsey & Company Mercer METRI MLC Mobilee Möbius Monitor Deloitte Morgens MSR Consulting Group NEWCRAFT Ngenious Node1 Oliver Wyman OrangeX Ordina Organize Agile p2 PA Consulting Group Paul Postma Marketing Consultancy People Change PNO Consultants Projective Protiviti Proven Partners Prowareness PwC Quint Quintop Raad van Toekomst RedFoxBlue ResidentieProfs Rijnconsult Riverwise Roland Berger Salvéos Schaekel & Partners SeederDeBoer Sia Partners Significant Groep Simon-Kucher & Partners SiRM Solid Professionals SOLVE Consulting SparkOptimus Staffing MS Strategy& Student Consultancy Group Summiteers Supply Value Symbol Synechron The Next Organization TIC Advisory Trevian Turner TWST TwynstraGudde UMS Group UniPartners UPD Van Oers Corporate Finance Vanberkel Professionals Varrlyn Vasco Consult Vintura VODW Volt Strategy Voogt Pijl & Partners WIN Xebia Yellowtail YGroup YNNO Young Advisory Group YourConnector Zanders Zestgroup