Wie wordt Jong Management Ondernemer van het Jaar 2023?

11 april 2023 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Welke professional van onder de 40 wordt de winnaar van Ondernemer van het Jaar 2023? De bekendmaking vindt vanavond plaats in het kantoor van Utrechts adviesbureau House of Performance.

Ieder jaar organiseert Jong Management, een vereniging voor ondernemers en managers in het bedrijfsleven tot 40 jaar, een bijzondere prijsuitreiking. Daarin zet het opkomende leiders in het zonnetje, die de afgelopen twaalf maanden een bijzondere impact hebben weten te maken of anderen hebben weten te inspireren.

Uit een longlist van kandidaten zijn uiteindelijk vier ondernemers en managers doorgedrongen tot de finale: Frank Koreman (van Koreman’s en IVBB), Yuri Steinbuch (Avular), Gerben Sloothaak (MGciviel) en Karsten Nilsen (CleverIT).

Frank Koreman, Yuri Steinbuch, Gerben Sloothaak en Karsten Nilsen

Alle vier zullen zij vanavond een pitch verzorgen over een eigen ‘case’, die zal worden beoordeeld door een jury bestaande uit onder meer Anouk Dijkstra (voorzitter Jong Management), Jeroen Prop (consultant bij House of Performance) en Wouter van den Briel (director bij advocaten- en notarissenkantoor Van Benthem & Keulen).

Frank Koreman is oprichter en partner van Koreman’s, een Bredase familieonderneming in likeuren en wijnen, en aandeelhouder bij IVBB (Instituut voor Verenigingen, Branches en Beroepen). Verder heeft hij als consultant ruime ervaring op het gebied van organisatie, ICT en marketing.

Yuri Steinbuch is Chief Business Officer bij Avular, een organisatie gespecialiseerd in de ontwikkeling van mobiele robots (denk aan drones, rovers en boten). In zijn rol richt hij zich vooral op het sluiten van deals met partners, investeerders en financiële instellingen. Eerder fungeerde hij binnen Avular als Chief Operating Officer en als Lead Control Engineer.

Gerben Sloothaak is directeur van Missie3 (voorheen MGciviel), een bedrijf dat de overheid en aannemerij adviseert en ondersteunt door kennis en processturing (contractmanagement, projectbeheersing en omgevingsmanagement) in te zetten voor het beheersen van bouw- en infraprojecten. Sloothaak heeft ruime expertise op het gebied van project- en contractmanagement. In zijn vroege loopbaan was hij jarenlang werkzaam bij Antea Group.

Karsten Nilsen is partner bij CleverIT, een bedrijf dat helpt met het optimaliseren van IT. Het bedrijf levert een eigen cloudoplossing waarmee een online werkplek wordt gecreëerd, zodat medewerkers altijd en overal toegang hebben tot de eigen bedrijfsmail, kantoorapplicaties, bestanden en bedrijfsdata. In 2013 richtte de ervaren IT-expert en ondernemer, die veel affiniteit heeft met cryptovaluta, augmented reality en disruptieve technologieën, een cryptomarktplaats op, die hij in 2016 verkocht.

Vorige winnaars

De winnaar van de award mag zich een jaar lang ‘Jong Management Ondernemer van het Jaar’ noemen en zal daarmee in de voetsporen treden van Iris van Ravenswaaij van Movexx, die vorig jaar de prijs in de wacht sleepte. Zij werd volgens het juryrapport op haar 26e “voor de leeuwen geworpen maar heeft Movexx, haar familiebedrijf in de maakindustrie, op indrukwekkende wijze geleid en eigen gemaakt”.

In 2021 werd de prijs gewonnen door Ando Tuininga, die met zijn bedrijf Pure Africa nauw samenwerkt met koffieboeren in Afrika. Doelstelling: koffieboeren een eerlijkere prijs geven voor hun inspanningen. “Ando is een wereldverbeteraar. Hij heeft het lef om niet slechts te dromen over een betere wereld maar zet het daadwerkelijk om in actie, doet dat heel doordacht en succesvol. Een toonbeeld van goed leiderschap”, aldus de jury destijds.

In 2020 werd de prijs gewonnen door Merijn Klarenbeek, CEO van Elitac Wearables. Iris Zonneveldt, CEO van Treams, nam de prijs in 2019 in ontvangst.