Niels de Boer aan de slag bij House of Performance

24 januari 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

House of Performance heeft zijn team versterkt met een ervaren professional: Niels de Boer. In zijn nieuwe rol als consultant richt hij zich in het bijzonder op uitdagende verandervraagstukken.

Niels de Boer neemt een achtergrond in Bewegingswetenschappen (bachelor) en International Business & Management (master) mee naar het Utrechtse organisatieadviesbureau, dat rond de 130 medewerkers telt. Voorafgaande aan zijn overstap naar House of Performance (onderdeel van de Highberg Group) werkte Niels een kleine vijf jaar voor de NS.

Bij de spoorvervoerder startte hij destijds in het Operationeel Management Traineeship, waar hij onder andere teams van conducteurs aanstuurde en waardevolle ervaring opdeed in een persoonlijk leiderschapsprogramma.

Niels de Boer, Consultant, House of Performance

In drie verschillende functies en binnen verschillende afdelingen heeft Niels zich de afgelopen jaren mogen verdiepen in (agile) leiderschap en sturing bij de NS. In zijn laatste rol was hij Manager (Ontwikkeling en Specificeren Dienstregeling).

Niels merkt zijn tijd bij NS aan als een “waar avontuur”, waarin hij zijn nieuwsgierigheid (“als ik iets interessant vind, duik ik er vaak helemaal in”) kwijt kon en enorm veel kennis en ervaring heeft opgedaan: “Ik heb mogen leren hoe het is om leidinggevende (in transitie) te zijn, hoe het is om een team aan het roer te zetten (agile) en hoe ongelofelijk ingewikkeld de logistieke puzzel van NS is.”

Zijn overstap naar House of Performance markeert de volgende stap in zijn eigen ontwikkeling. “Ik merkte dat de ‘transitie’ (als bedrijf en mens) het onderdeel is dat mij het meest aansprak en ben daarom gaan zoeken wat er in het werkveld te doen is op het verandervlak.” De belangrijkste les die hij op dat gebied al heeft geleerd: ”Waar medewerkers blij en uitgedaagd op hun plek zitten, zijn mooie resultaten een gevolg.”

Het is dan ook niet geheel verrassend dat Niels is uitgekomen bij het Utrechtse adviesbureau, dat zich toelegt op het implementeren van strategie, het verbeteren van prestaties op de werkvloer en het verankeren van verandering.

“Bij House of Performance sprak het waardegedreven werken mij het meeste aan”, geeft hij aan. “In alle gesprekken merkte ik dat de waardes ‘intens’, ‘authentiek’ en ‘reciprociteit’ geen holle frases waren. Zo heb ik ook de eerste maand beleefd, een club collega’s die intens met elkaar samenwerken om de beste resultaten voor de klant en zichzelf neer te zetten."

"Ik ben trots om bij House of Performance te mogen werken!”