Vier trainees over hun start bij House of Performance

24 april 2023 Consultancy.nl 7 min. leestijd
Meer nieuws over

House of Performance is vier trainees rijker. We spraken met Ruben Verboon, Milan Braak, Lola Berkelmans en Nick Boshoven over hun start bij het bureau en hoe het is om te werken bij de specialist in verandermanagement.

Ruben Verboon

Ruben Verboon vond onlangs zijn weg naar House of Performance nadat zijn interesse in het verandermanagement-vakgebied was aangewakkerd bij onderwijskundig adviesbureau EMD Performance. Daar werkte hij als learning en development (L&D)-consultant aan diverse projecten voor de Belastingdienst, Rijkswaterstaat en de BRZO+.

Bij het bureau verdiepte Ruben zich in de toepassing van agile in L&D. “In de verschillende projecten vond ik de onderliggende verandervraagstukken erg interessant en leerde ik ook dat de echte impact meer vraagt dan het ontwerp en de ontwikkeling van een leeroplossing.”

Ruben Verboon, Milan Braak, Lola Berkelmans en Nick Boshoven

Zijn voorliefde voor verandermanagement heeft hem nu naar House of Performance (HofP) gebracht. “Ik vind het enorm gaaf dat ik mezelf via het Change Consultancy-traineeship bij HofP het komende jaar inhoudelijk sterk kan ontwikkelen op veranderkundig vlak en in methodieken zoals lean, agile en gamification.”

Ruben ervaart een “sterke match met HofP” op de kernwaarden en ook de ambities van zijn nieuwe werkgever: “HofP heeft het doel om in 2025 alleen nog maar projecten te doen die een duurzame impact maken op mens en maatschappij.” En dat past uitstekend bij zijn eigen persoonlijke doelen: “Het maken van een positieve impact op de wereld is namelijk één van mijn drijfveren.”

De afgelopen weken heeft Ruben een vliegende start gemaakt. “Ik kijk terug naar mooie eerste weken bij HofP. Een erg warm welkom en prachtig om met de trainees de tweede week op driedaagse naar de achterhoek te gaan om HofP en elkaar beter te leren kennen en een goede inhoudelijke start te maken.” Ruben besluit: “Ik kijk erg uit om het komend jaar veel te leren en mezelf als change consultant te ontwikkelen!”

“HofP heeft het doel om in 2025 alleen nog maar projecten te doen die een duurzame impact maken op mens en maatschappij.”

Voorafgaande aan zijn loopbaan rondde Ruben een master in Educational Sciences af, een multidisciplinaire studie waarin aspecten van psychologie, organisatiekunde en veranderkunde samenkwamen. Ook voltooide hij eerder een bachelor in Informatica.

Nick Boshoven

Ook Nick Boshoven kijkt terug op een warm welkom bij HofP, waar hij recent als Trainee Change Consultant is gestart. “Sinds mijn start bij House of Performance heb ik kennis mogen maken met een hechte club collega’s, die met intensiteit en expertise bedrijven adviseren op een resultaatgedreven manier.”

Voorafgaande aan zijn start rondde hij een bachelor in Bedrijfs- en Consumentenwetenschappen af aan Wageningen University en een master in Business and Social Impact aan Universiteit Utrecht. “Vers uit de schoolbanken vraag ik me af of er betere plekken zijn om te beginnen aan mijn carrière dan bij House of Performance”, zegt Nick met een glimlach.

Hij legt uit hoe hij tijdens zijn master veel heeft geleerd over hoe bedrijven duurzaamheidsdoelstellingen balanceren met financiële targets. En vooral dat duurzaam opereren op de lange termijn voordelen kan opleveren, van tevreden werknemers en een verbeterd imago tot een toename in cashflows.

“De mens speelt een zwaarwegende rol binnen uitgevoerde transformaties.”

En die notie past uitstekend bij zijn keuze voor de Utrechtse veranderspecialist. “Ik ben erg blij dat dit terugkomt in de kernwaardes van House of Performance en je dit ook terugziet in de projecten. De mens speelt een zwaarwegende rol binnen de transformaties die worden uitgevoerd. Dit is onmisbaar in de uitvoering van een duurzame bedrijfstransformatie.”

De menselijke benadering hanteert het bureau niet alleen naar zijn klanten, maar ook binnen het eigen team, waar ontwikkeling en begeleiding centraal staan. “Naast de klant wordt er ook vooral naar elkaar gekeken, met kritische feedback om zowel een professionele als persoonlijke ontwikkeling te stimuleren.”

Milan Braak

Het is precies die focus op de mens die ook Milan Braak deed besluiten om de “logische stap in zijn carrière te zetten” en zich aan te sluiten bij House of Performance. “Ik kan met trots zeggen dat House of Performance een organisatie is die uitgaat van de krachten van ieder individu en de juiste personen en skills in huis heeft om elk project goed af te sluiten”, trapt Milan af.

Eerder rondde hij opleidingen in Business Economics en Business Administration af. Daarin kwam hij erachter dat hij de kracht heeft “om mensen met elkaar te verbinden en taken onderling zo te verdelen dat iedereen de taak uitvoerde waarvan hij/zij het meest energie kreeg en zoveel mogelijk kon bijdragen aan het eindproduct”.

“Ik kan met trots zeggen dat House of Performance een organisatie is die uit gaat van de krachten van ieder individu.”

“Of zoals een echte HofP’er zou zeggen: ‘ik laat mensen excelleren.’”, voegt Milan toe, die zijn kwaliteiten uitstekend kwijt kan bij de veranderspecialist uit Utrecht: “Met mijn open houding en sociale vaardigheden zorg ik voor een goede sfeer in de groep. Deze sfeer draagt niet alleen bij aan het werkgeluk, maar zorgt ook voor een groot gevoel van psychologische veiligheid. Als gevolg hiervan lukt het mij om snel de knelpunten van een verandering boven te krijgen en deze samen met alle belanghebbenden constructief op te lossen.”

Tot slot blikt hij met een glimlach terug op zijn warme onthaal bij het bureau: “In mijn eerste periode bij HofP is mijn gevoel over deze organisatie bevestigd en hebben mijn collega’s mij hier direct thuis laten voelen.”

Lola Berkelmans

Lola Berkelmans deed voor haar start in het Change Consultancy-traineeship reeds ervaring op bij studentenadviesbureau Young Advisory Group (YAG). “In korte tijd heb ik HofP leren kennen als een warme organisatie waar oprechte aandacht voor de mens en gedrevenheid tot verbeteren centraal staan”, laat Lola enthousiast weten.

Voorafgaande aan haar start rondde Lola onder andere een master in Beleid, Communicatie en Organisatie af aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Na het afgelopen half jaar een backpackreis door Zuid-Amerika te hebben gemaakt, kan ze zich bij HofP nu gaan ontwikkelen tot een volwaardige veranderconsultant. “Binnen dit traineeship krijg ik de kans om alle kneepjes uit het vak te leren.”

“In korte tijd heb ik HofP leren kennen als een warme organisatie waar oprechte aandacht voor de mens en gedrevenheid tot verbeteren centraal staan.”

Om te beginnen door veel kennis op te doen: “Iedere vrijdag staat leren op professioneel en persoonlijk vlak centraal. Zo behandelen we allerlei veranderinterventies en gaan we meer ervaring opdoen op het gebied van lean, agile en gamification. Op deze manier word ik klaargestoomd om mij verder in te zetten op digitale, duurzame en organisatie-transformatievraagstukken.”

Naast haar reeds opgedane kennis en ervaring neemt Lola waardevolle kwaliteiten mee naar HofP: “Ik ben leergierig en nieuwsgierig. Een verbinder met oog voor de mens en haar organisatie. Hoe kunnen we de organisatie zo inrichten dat de mens en haar organisatie excelleert? Want alleen kom je er, maar samen kom je verder.”

Haar eerste uitdagende opdracht bij HofP heeft Lola inmiddels te pakken. Per half maart is ze begonnen bij het UWV. “Ik kan niets meer zeggen dan dat ik me zeer welkom voel binnen de organisatie”, besluit Lola.

Met een team van zo’n 130 medewerkers helpt House of Performance opdrachtgevers bij het implementeren van strategie, het verbeteren van prestaties op de werkvloer en het verankeren van verandering. Sinds 2022 is House of Performance onderdeel van de Highberg Group.